Na konferenciji za medije predstavljena knjiga C. S. Lewisa "Četiri ljubavi"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 10. siječnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Četiri ljubavi" Clivea Staplesa Lewisa.Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

Knjiga "Četiri ljubavi" poznatoga engleskog pisca C. S. Lewisa, hrvatskim čitateljima već poznata po uspješnicama "Pisma starijega đavla mlađem", "Kršćanstvo nije iluzija" i "Velika rastava", na izniman način progovara o ljubavi.

"Četiri ljubavi" prikazuje četiri vrste ljudske ljubavi: storge – privrženost, philia – prijateljstvo, eros – zaljubljenost i agape – karitas ili milosrdnu ljubav. Ova je knjiga mudro, nježno i iskreno razmišljanje o vrlinama i izazovima ljubavi, a u sebi sabire bogatstvo sadržaja i izvora od Biblije i svetoga Augustina pa sve do Jane Austin. Poglavlje o milosrdnoj ljubavi možda je i najbolja stvar koju je Lewis ikada napisao o kršćanstvu. Njegov opis kršćanstva ovdje nije ništa manje snažan i uvjerljiv nego u knjizi "Kršćanstvo nije iluzija" ili "Problem boli", ali je u knjizi "Četiri ljubavi" daleko manje zabrinut za čitateljev odgovor i zbog toga daleko uvjerljiviji nego u bilo kojoj od svojih apologetika.

"Četiri ljubavi" knjiga je koja istražuje prirodu ljubavi te će biti na korist svima koji je uzmu u ruke zbog snažnih i poticajnih razmišljanja o jednoj od najutjecajnijih emocija u čovjekovu životu.

Clive Staples Lewis (1898. -1963.) jedan je od najuspješnijih literarnih navjestitelja kršćanstva u XX. stoljeću. Prvi dio života ateist, obraća se u 31. godini i o tome piše autobiografsku knjigu "Iznenađen radošću" ("Surprised by Joy"). Na Sveučilištu u Oxfordu doktorirao je na polju klasične filologije i filozofije, a sveučilišni profesor bio je na Oxfordu i Cambridgeu. Kao sveučilišni profesor i pisac svojim djelovanjem na predavanjima, spisima i konferencijama na radiju, te svojom dubinom, radikalnošću i duhovitim stilom osvojio je mnoge simpatije i sljedbenike.

Knjigu možete prelistati ovdje.