Najznačajnije znanstveno djelo pape Benedikta "Eshatologija" objavljeno na hrvatskom jeziku

U prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu na konferenciji za medije u četvrtak 2. veljače predstavljena je knjiga "Eshatologija" Josepha Ratzingera – pape emeritusa Benedikta XVI., a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.       

Joseph Ratzinger (papa emeritus Benedikt XVI.) jedan je od najvećih živućih teologa, a knjiga "Eshatologija" smatra se njegovim najznačajnijim znanstvenim radom koji je i on sam opisao kao svoje "najbolje razrađeno djelo".

Prvi put objavljena 1977. godine, ova je knjiga doživjela niz izdanja i prijevoda, a sada po prvi put biva dostupna i hrvatskim čitateljima u izdanju nakladničke kuće Verbum. Svojim sveobuhvatnim sadržajem i briljantnom razradom ova Ratzingerova knjiga do dana današnjega ostaje priznata kao vodeća literatura ne samo za proučavanje "posljednjih stvari" tj. smrti raja, pakla, čistilišta i konačnoga suda, nego i same biti kršćanstva i smisla kršćanskoga vjerovanja. Nepolemički, ali vrlo smiono, strogo znanstveno, ali duboko ukorijenjeno u objavi i tradiciji, papa Benedikt ulazi u raspravu sa svim relevantnim filozofskim i teološkim autorima te razlaže teologiju smrti, pojašnjava besmrtnost duše i uskrsnuće mrtvih kao i Kristov ponovni dolazak. Također, vrlo detaljno tumači i nauk o paklu, čistilištu i raju spajajući te stvarnosti s teologijom nade i vjere u budućnost. Iako od golema teološkoga značenja, ova je knjiga puno više od akademskoga razmatranja. Budući da sadrži autentični kršćanski pogled na ključna ljudska pitanja života i smrti, ona će nesumnjivo biti vrlo korisna svima onima koji traže odgovore na pitanja smisla koja iz temelja oblikuju ljudski život i ponašanje.

Knjiga "Eshatologija" dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.