Novi roman u biblioteci Populus - "Biser u pijesku"

Verbumova biblioteka Populus u kojoj su dosada objavljene uspješnice Francine Rivers, trilogija Znak lava koja obuhvaća naslove Glas u vjetru, Odjek u tami i Sigurno kao svitanje, bogatija je za još jedan roman koji progovara o tome kako posljednju riječ u našem životu nema naša prošlost - već naša budućnost. Iz pera autorice Tesse Afshar dolazi hit knjiga Biser u pijesku koja kroz ljubavnu priča progovara o Istoku i Zapadu, grijehu, vjeri, ljubavi, ali i izvanrednim obratima koji pokazuju kako su čuda u životu doista moguća.

Izvanredna ljepota ima svoju cijenu. Tu je cijenu Rahaba platila kada ju je u dobi od 15 godina jedini čovjek kojega je voljela i kojemu je vjerovala – njezin otac – prodao u prostituciju. Sama se sebi zavjetovala da više nikada ne će pokloniti svoje povjerenje nijednomu muškarcu. Međutim, Bog je imao drukčiji plan. U burni svijet njezinih emocija odjednom je ušao Salmon, ugledni vođa Judina plemena, čovjek časti i ponosa, neprijatelj njezina naroda.

Može li kanaanska bludnica, čiji se život sastoji u tome da bude poželjna muškarcima, biti prikladna žena jednomu od izraelskih vođa? Može li čovjek vjere voljeti ženu poput nje? Što žena uništene prošlosti treba učiniti kada želi prihvatiti ljubav, ali u nju više ne vjeruje?

Rahabina prava bitka bit će bitka njezina srca: može li ljubav srušiti obrambene zidine straha, odbijanja i nepovjerenja? Hoće li njihov buran odnos uspjeti opstati i iscijeliti njezino izranjeno i slomljeno srce? Ovo je ljubavna priča kakvu samo Bog može potaknuti i zamisliti!

Biser u pijesku knjiga je prožeta i osobnim doživljajem kulture i tradicije Istoka i Zapada. Autorica Tessa Afshar, koja je rođena u Iranu, gdje je i živjela prvih četrnaest godina i pohađala Engleski internat za djevojčice prije trajnog preseljenja u SAD, gdje je magistrirala teologiju na Yaleu, poslije obraćenja na kršćanstvo u dvadesetima, u ovoj knjizi daje vlastiti doprinos priči koja čini okosnicu romana i čitatelja drži u punoj pozornosti do zadnjih stranica knjige.