Novo izdanje u biblioteci Hosana - Križni put

Nakladna kuća Verbum u svojoj biblioteci Hosana za ovu korizmu i intenzivniju duhovnu izgradnju priredila je novo izdanje križnoga puta u praktičnom izdanju manjeg formata i kolornog tiska koje je dostupno u knjižarama.

U knjižici Križni put pozivamo vas na razmatranje otajstava Kristove muke uz najpoznatije tekstove klasičnoga Križnog puta koji se generacijama moli u našim crkvama i kapelama te je postao neizostavan u osobnomu ili zajedničkom obavljanju ove pobožnosti.

Značenje križa posvješćuje nam i papa Franjo riječima: "Bog je na Isusov križ stavio svu težinu naših grijeha, nepravde svih Kajina protiv svojega brata, svu gorčinu Judine i Petrove izdaje, sve ispraznosti tirana, svu aroganciju lažnih prijatelja. Bio je to težak križ, poput noći napuštenih ljudi, težak poput smrti voljenih, težak jer nosi svu težinu zla. No križ je i veličanstven poput zore nakon duge noći jer predstavlja Božju ljubav koja je veća od naših grijeha i naših izdaja. U križu vidimo monstruoznost čovjeka koji dopušta da ga zlo vodi, ali smo vidjeli i neizmjernost Božje milosti koja se ne vodi našim grijesima nego Božjim milosrđem."