Objavljena nova knjiga pape Benedikta XVI. "Misli o obitelji"

Uoči pohoda pape Benedikta XVI. u Godini obitelji nakladna kuća Verbum objavila je knjigu "Misli o obitelji" u kojoj su sadržane odabrane misli pape Benedikta XVI. o braku, obitelji, ljubavi, djeci, vjeri u  obitelji, krhkosti obitelji danas  itd. Podsjećajući čovjeka na ulogu koju mu je Bog namijenio u svom stvaralačkom planu, Papa iznova osvjetljava narav braka i obitelji kao i druge temeljne stvarnosti čovjekova života poput slobode, zajedništva, ljubavi, i međusobnog  poštovanja.

Obitelj kao svetište ljubavi, života i vjere, kao kućna Crkva, ali i kao škola čovječnosti, kao mjesto gdje se odgaja za korištenje razumom, za slobodu izbora, za služenje ljubavi, za dobro molitve, u kojoj se nada procvatu novih zvanja, sve su to misli koje nam Sveti Otac dariva i o kojima želi da razmišljamo pozivajući nas da poduzmemo izvanredno putovanje – kako sam ističe – u potrazi za značenjem ljudskoga bića.

Ove Papine misli temeljene na nauku crkvenoga učiteljstva izvrstan su poticaj za izgradnju obitelji u kojima će svatko nalaziti  put ljudskoga i duhovnog ostvarivanja.