Pokrenuta nova biblioteka "Crkveni oci"

Nakladna kuća Verbum objavila je knjigu Apostolski oci I. Riječ je o prvoj knjizi objavljenoj u Verbumovoj novoj biblioteci Crkveni oci.

Novopokrenuta biblioteka Crkveni oci predstavlja jedan od najznačajnijih izdavačkih pothvata nakladne kuće Verbum. U njoj će se objavljivati biseri kršćanske literature, tekstovi bez kojih je nezamisliva zapadna kultura. Uređivanje biblioteke povjereno je uvaženomu patrologu dr. Ivanu Bodrožiću, specijalistu za područje povijesti kršćanske literature i profesoru na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu te Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Svi tekstovi prevode se s grčkog ili latinskog izvornika. Svaki svezak, kao i svaka cjelina unutar pojedine knjige, bit će popraćeni uvodnim esejom, bilješkama s tumačenjem pojedinih mjesta i kazalima.

Prvi svezak donosi Pisma sv. Ignacija Antiohijskoga, Poslanicu Filipljanima sv. Polikarpa te Polikarpovo mučeništvo. Ti tekstovi pripadaju apostolskim ocima, najstarijim kršćanskim piscima i djelima nakon Novoga zavjeta, a njihovi autori posvjedočili su ih i vlastitim mučeništvom. Iz njihovih spisa isijava konkretan i životan nauk usmjeren na svakodnevnicu koji je svojim realizmom jednako aktualan danas kao i prvih stoljeća.

Knjigu je moguće i prolistati ovdje.