Predstavljen duhovni klasik "Predanje Božjoj providnosti" Jean-Pierrea de Caussadea

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 25. rujna na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Predanje Božjoj providnosti" Jean-Pierrea de Caussadea. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Duhovno ispunjenje možemo naći u jednostavnosti naših svakodnevnih dužnosti, a nadasve ga možemo pronaći u predanju onome što je Božja volja za svakoga od nas. Upravo je u ovome sadržana glavna poruka knjige "Predanje Božjoj providnosti". Poznati duhovni autor Jean-Pierre de Caussade u ovoj knjizi, koja već stoljećima obogaćuje duhovni život čitatelja, tumači da je praksa predanja Božjoj volji ključ za postizanje istinskoga mira i radosti, a ona je lako dostupna svim ljudima – od početnika do onih koji su već značajno napredovali u duhovnomu životu. Autor daje i smjernice kako prepoznati što je Božja volja za nas. Naglašava da Bog od nas ne očekuje izvanredna djela, nego nas prije svega poziva da obraćamo herojsku pozornost na svaki detalj koji čini našu svakodnevicu i ponizno prihvaćamo sve ono što dolazi iz njegove ruke.

Ovaj poznati duhovni klasik velike psihološke pronicavosti nepresušno je vrelo mudrosti, a bogate duhovne pouke koje sadrži uspješno su prošle test vremena. Čitatelj će stoga u ovoj knjizi naći korisne savjete i praktičnu pomoć na duhovnome putu, kao i rijetko blago puno nadahnuća kojemu će se moći uvijek iznova vraćati.

Knjigu "Predanje Božjoj providnosti" povijest kršćanske duhovnosti prozvala je "knjigom koja stvara svece", a svojim sadržajem rijetko koga ostavlja ravnodušnim.

O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati.