Predstavljen novi nosač zvuka klape HRM "Sveti Juraj" – "Gospi Velikoga hrvatskog zavjeta"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u srijedu, 2. lipnja 2010. na konferenciji za medije predstavljen je novi nosač zvuka klape Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" pod nazivom "Gospi Velikoga hrvatskog zavjeta", a predstavili su ga Marko Bralić, organizacijski voditelj klape i Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum.

Povodom 10. obljetnice osnivanja klape Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj", nakladna kuća Verbum iz Splita u suradnji s Vojnim ordinarijatom u RH izdala je njihov novi nosač zvuka pod nazivom "Gospi Velikoga hrvatskog zavjeta" na kojem se nalazi 16 najpoznatijih pjesama posvećenih Majci Božjoj. Riječ je o devetom nosaču zvuka klape HRM "Sveti Juraj", a drugom u suradnji s nakladnom kućom Verbum koja je objavila i njihov nosač zvuka pod nazivom "Tebe tražim Bože moj".

Nosač zvuka "Gospi Velikoga hrvatskog zavjeta" osobit je upravo po tome što je posvećen Majci Božjoj koja je obilježila povijest hrvatskog naroda od samih početaka susreta s kršćanstvom, a o čemu svjedoče i stari napjevi ovdje sabrani radi očuvanja marijanske pjevane baštine.

Klapu HRM "Sveti Juraj", osnovanu s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu 2001. godine, danas prvenstveno obilježava koncertna aktivnost i angažiranost na brojnim protokolarnim zadaćama MORH-a i državnih institucija Republike Hrvatske, kao i nastupi na kulturnim manifestacijama, slavljima Katoličke Crkve u Hrvata te braniteljskih udruga itd. Za svoj dosadašnji rad, dobitnici su brojnih priznanja i nagrada.