Predstavljen novi roman Francine Rivers "Nespomenuta"

Na konferenciji za medije u prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu u četvrtak 9. veljače predstavljen je roman "Nespomenuta" poznate spisateljice Francine Rivers, a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.       

Ljubavna priča o Bat-Šebi i Davidu, nadahnuta Biblijom, u kojoj se isprepliću strast i ljubav, preljub i potreba za oproštenjem, tema je novog romana pod naslovom "Nespomenuta" upravo objavljenog u biblioteci Populus nakladničke kuće Verbum. Autorica romana je Francine Rivers, omiljena spisateljica kršćanskih ljubavnih romana, hrvatskoj publici poznata po popularnoj trilogiji "Znak lava" te romanu "Iskupljenje".

Francine Rivers u ovom dirljivom romanu oživljava priču o Bat-Šebi, o putovanju jedne žene od nevinosti do očaja – i o Bogu koji će je izbaviti iz očaja. Bat-Šebina je ljepota probudila strast kralja Davida… Njihova ljubavna priča nije završila nakon jedne zajedničke noći: nastavila se ljubomorom i ubojstvom, kao i strašnim grizodušjem. U židovskomu svijetu u kojemu se preljub kažnjavao ženinom smrću Bat-Šeba je bila ljaga za svoju obitelj, a njezino je ime – sinonim za sramotu i sablazan – bilo zabranjeno spominjati… "Nespomenuta" je biblijska priča o strasti i moći, bitkama na bojnim poljima i u ljudskim srcima, koja progovara o posljedicama naših izbora, potrebi za oproštenjem i pronalaskom konačnoga ispunjenja – vječnim temama koje su jednako važne u svim vremenima i na svim mjestima. Zorno dočaravajući teške nutarnje borbe svojih junaka te razoran utjecaj strasti, moći i vlasti na ljudsku dušu, Francine Rivers istodobno jasno oslikava Božju ljubav i milosrđe prema onima koji su potrebni iskupljenja.

Suvremena američka spisateljica Francine Rivers dobitnica je brojnih književnih nagrada. Njezine knjige tiskane su u milijunskim nakladama, ne silazeći s popisa bestselera u mnogim zemljama, a izvrsno su prihvaćene i od hrvatskih čitatelja.

Knjiga "Nespomenuta" dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.