Predstavljena knjiga „Biblija za male čitače“

Nakladna kuća Verbum u četvrtak 25. studenoga na konferenciji za medije predstavila je knjigu Biblija za male čitače. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum svoja brojna izdanja za djecu obogatila je novoobjavljenom knjigom Biblija za male čitače. Ova jedinstvena ilustrirana knjiga donosi biblijske pripovijesti biranim, jednostavnim riječima i u kratkim rečenicama, što je čini vrlo prikladnim štivom za djecu koja tek uče čitati. S Biblijom za male čitače u rukama djeca će rado vježbati čitati i istodobno upoznati najvažnije biblijske pouke.

Pomno odabrane priče iz Staroga i Novoga zavjeta u ovoj knjizi dolaze u tri varijante: kratke, srednje duge i dugačke priče. Tako svako dijete može izabrati što će čitati ovisno o vremenu koje ima na raspolaganju ili ovisno o uvježbanosti u čitanju. Duljina pojedinih biblijskih priča jasno je naznačena u kazalu kako bi se olakšao odabir priče za čitanje. Bez obzira na sažetost teksta, svaka od 27 biblijskih priča sadržanih u Bibliji za male čitače daje zaokružen uvid u pojedinu biblijsku pripovijest i to na djeci prikladan način. Jednostavan i izražajan font i veličina slova također su prilagođeni djeci koja tek uče čitati.

Biblija za male čitače sadrži i mnoštvo zabavnih i poticajnih ilustracija, a zajedno s pristupačnim i poučnim pričama predstavlja najbolji mogući uvod u kršćansku vjeru. Svojim sadržajem bit će dragocjeno štivo za svaku obitelj, a može vrlo korisno poslužiti i za nastavu vjeronauka u školi ili u župi. Autor tekstova je Jacob Vium-Olesen koji je autor i drugih dječjih izdanja poput Biblije za bebe, dok je autor ilustracija Fabiano Fiorin.

Knjiga Biblija za male čitače u prijevodu Katarine Gugić dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.