Predstavljena knjiga "Ispovijesti vatikanskoga egzorcista"

Nakladnička kuća Verbum u petak 14. travnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Ispovijesti vatikanskoga egzorcista. Na konferenciji je sudjelovao Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum upravo je objavila djelo Ispovijesti vatikanskoga egzorcista najpoznatijeg i najvažnijeg egzorcista našeg vremena, oca Gabrielea Amortha.

Legendarni svećenik i egzorcist o. Gabriele Amorth kao službeni egzorcist Papine rimske biskupije mnoge je ljude oslobodio dugogodišnjega demonskog utjecaja. Posebice je postao poznat po knjigama Egzorcist govori i Novi izvještaji jednoga egzorcista, u kojima je opisao svoju borbu sa Sotonom i otkrio tajne demonskoga djelovanja. Dvije godine prije smrti dopunio je i probrao tekstove iz tih knjiga objedinivši ih u posebnoj, konačnoj knjizi koju Verbum prvi put objavljuje na hrvatskom jeziku pod naslovom Ispovijesti vatikanskoga egzorcista.

U ovim ispovijestima otac Amorth vodi nas u tajnoviti svijet dajući potresnu viziju svojih svakodnevnih borba s đavlom, ali i mnogobrojne savjete za pobjedu nad Zlim. Služeći se konkretnim primjerima, otkriva kako razlikovati psihička oboljenja od opsjednuća, kako prepoznati znakove đavolske prisutnosti i koje metode demon koristi za svoja zloćudna djelovanja. Daje i odgovor na pitanja: ako je netko opsjednut, je li to njegova krivnja te kako se osloboditi opsjednutosti. Objašnjava kako se zaštititi protiv čaranja i uroka i znači li da, ako nam mnogo toga pođe po zlu, imamo neko prokletstvo. Savjetuje i kako se obraniti od Zloga, koje su molitve zaštite i oslobođenja najuspješnije i koja su to oružja koja svatko od nas treba upotrijebiti u borbi protiv sila tame.

U ovim iskrenim ispovijestima upoznat ćete čuvenoga vatikanskog egzorcista ne kao fanatična čudaka ili moćna vjerskoga čarobnjaka, nego kao ponizna svećenika koji vjeruje u Božju moć i koji upravo tom Božjom snagom oslobađa ljude. Otkrit ćete izvor njegove duboke vjere, pouzdanja i iznimne hrabrosti i saznat ćete kako i sami pristupiti tom izvoru.

Ovo autentično svjedočanstvo katoličkog nauka i duboke vjere, ali i upozorenje svima na zamke Zloga, knjigu Ispovijesti vatikanskoga egzorcista u prijevodu Branka Jozića možete naći u na web knjižari verbum.hr i u svim Verbumovim knjižarama diljem Hrvatske. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.