Predstavljena knjiga "Isus iz Nazareta" na "Tjednu kršćanske kulture" u Slavonskom Brodu

U sklopu "Tjedna kršćanske kulture" koji se od 22. do 29. svibnja održava u tri grada – Osijeku, Vinkovcima i Slavonskom Brodu pod geslom "Svatko je onakav kakva mu je ljubav" u četvrtak 26. svibnja u Gradskoj je knjižnici u Slavonskom Brodu predstavljena knjiga "Isus iz Nazareta" - II. dio pape Benedikta XVI. u izdanju Verbuma. O knjizi su govorili direktor Kršćanske sadašnjosti dr. sc. don Željko Tanjić i dr. sc. Damir Hasenay, a prof. Miriam Goll moderirala je programom. Uime organizatora "Tjedna kršćanske kulture" predstavljanju je nazočio Mladen Milić, predsjednik Udruge katoličkih intelektualaca.

Govoreći o knjizi dr. Hasenay pojasnio je ključne riječi koje označavaju svih devet poglavlja knjige: revnost, slušanje poniznost, molitva, autentičnost iskušenja, istina, trpljenje, temelj i radost.

Dr. Tanjić pak je rekao kako knjiga izaziva mnoštvo pozitivnih promišljanja te s teološke strane naglašava na povijesnost evanđelja. Pojasnio je poveznicu između te Papine knjige i dokumenta "Verbum Domini" ("Riječ Gospodnja") gdje Papa spaja dvije hermeneutike, jednu znanstveno-egzegetsku te hermeneutiku vjere. Također je služeći se s nekoliko primjera govorio o važnosti Papina gledanja na evanđeoske događaje napose na uskrsnuće. "Ova knjiga kao i sva djela Benedikta XVI. nama su dobra priprava za njegov skori pohod Hrvatskoj. Ona nas pozivaju na bolje upoznavanje s njegovim mislima, osobnim djelima, na plodnost, ne samo njegova rada nego i pastira Crkve, pozivaju nas na ono što je u konačnici poslanje Petrova nasljednika da još bolje upoznao Isusa kao našeg učitelja", poručio je dr. Tanjić.