Predstavljena knjiga  "Katolicizam. Putovanje u srce vjere" Roberta Barrona

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 14. svibnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Katolicizam. Putovanje u srce vjere" Roberta Barrona za koju je George Weigel rekao kako je to jedno od najvećih nastojanja do sada na promicanju onoga što je papa Ivan Pavao II. nazvao "nova evangelizacija". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Što je katolicizam? Dvije tisuće godina živa tradicija? Svjetonazor? Način života? Odnos? Tajna? U ovoj monumentalnoj kulturološko-religijskoj studiji "Katolicizam" poznati teolog i publicist Robert Barron propituje sva ta pitanja i još mnogo toga kako bi sveobuhvatno prikazao religiju koja je jedna od ključnih sastavnica zapadne civilizacije.

Polazeći od bitnoga temelja utjelovljenja Isusa Krista, njegova života i učenja, otac Barron bavi se određujućim elementima katolicizma – od sakramenata, bogoslužja i molitve do Marije, apostola i svetaca, milosti, spasenja, raja i pakla – služeći se izvrsnim poznavanjem umjetnosti, književnosti, arhitekture, osobnih životnih priča, Svetoga pisma, teologije, filozofije i povijesti kako bi predstavio Crkvu svijetu.

Osvjetljavajući tako u svoj njezinoj punini iznimnu duhovnu, kulturnu i znanstvenu baštinu katolicizma Barron čitatelja vodi na obogaćujuće osobno putovanje do istinskoga identiteta kršćanstva i njegova bezvremenoga značenja.

Sveobuhvatna, jedinstvena i nadahnjujuća, ova knjiga donosi trajne i životno važne istine na način prihvatljiv novim generacijama, govoreći jezikom i stilom suvremenoga života. Knjiga je bogato opremljena, tekst je popraćen fotografijama, a u knjizi je i slikovni prilog koji donosi prikaz nekih od najpoznatijih simbola katoličke vjere.

Robert Barron poznati je autor, govornik, teolog i osnivač međunarodne medijske službe Word On Fire. Putem knjiga, televizije, radija, svojega bloga i video snimaka na YouTubeu provodi jednostavnu, ali revolucionarnu misiju evangelizacije kulture. Barron je i autor inovativne dokumentarne serije u deset nastavaka i studijskoga programa o katoličkoj vjeri "Katolicizam" koji su postali dostupni javnosti zajedno s objavljivanjem ove knjige.

O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati.