Predstavljena knjiga "Mudrost svetih" Benedikta XVI.

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 24. siječnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Mudrost svetih" pape Benedikta XVI. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

Kao svojevrsna galerija "Mudrost svetih" sadrži portrete svetaca koje je papa Benedikt XVI. spominjao u svojim govorima, homilijama, enciklikama, katehezama i ukazivao na njihove primjere za vrijeme svojega pontifikata, a koji su u ovoj knjizi prikazani sa svojim osobinama i posebnostima kako bi svima bili na poticaj.

U knjizi je prikazano osamdeset portreta svetaca – od Augustina do Benedikta, od Marije Magdalene do Klare Asiške, od Ignacija Lojolskoga do Josemarije Escrive, od Tome Akvinskoga do Franje Saleškoga – koji pokazuju čovjeku put do istinske radosti, upućujući kako se može biti istinski čovječan, ne uporno tražeći svoju vlastitu sreću, nego dajući sebe.

Povijest svetaca koju nam papa Benedikt približava trajni je poziv ljudima na nasljedovanje jer put svetosti nije samo za izabrane pojedince nego za krštenike svih vremena i svih mjesta na zemlji. "Biti svet", izvrsno tumači Papa, "znači živjeti u Božjoj blizini, živjeti u njegovoj obitelji."

Nakladna kuća Verbum do sada je objavila trideset i pet djela Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI., što je plod dugogodišnje uspješne suradnje Verbuma i Vatikanske izdavačke kuće koja je vlasnik autorskih prava za sva Papina djela i tekstove.

Knjigu možete prelistati ovdje.