Predstavljena knjiga "Neopisivo"

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 26. siječnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Neopisivo. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum. Djelo Neopisivo, omiljenog i utjecajnog američkog autora Louieja Giglia jedna je od najtraženijih dječjih knjiga posljednjih godina. a prodana je u više od 500.000 primjeraka.

U djelu Neopisivo, koje nosi podnaslov 100 zadivljujućih priča o Bogu i znanosti, Louie Giglio poziva svoje mlade, ali i nešto starije čitatelje da zajedno otkriju sva čuda svijeta i Njihova stvoritelja. Služeći se gotovo dijalektičkim pristupom, autor vodi svoje čitatelje na usporedno putovanje odnosa prema Bogu i prema znanosti, dajući na kraju sintezu između ta dva velika pitanja i pokazujući kako nikako nisu u suprotnosti, naprotiv. Autor nam kazuje kako je nemoguće nadmašiti Boga i kako čitavo stvorenje svjedoči o Njemu, o tome kako je Bog je moćan, svrhovit, osoban, Stvoritelj bez premca. Neopisivo prikazuje veličanstvenost svega stvorenog znanstvenim otkrićima, fotografijama i originalnim ilustracijama.

Ovih 100 zadivljujućih priča potaknut će udivljenje prema Božjoj kreativnosti uz dubinski pogled na sve aspekte svijeta koji nas okružuje. Tako će mladi čitatelji knjige Neopisivo upoznati tajne koje kriju svemir, galaktike, planeti i zvijezde. Shvatit će kakva bogatstva krase Zemlju, njenu geologiju, oceane i vrijeme. Postat će im jasna vrijednost i važnost svake životinje, od kolibrića do dinosaura, dok će svatko tko uzme ovo djelo u ruke na poseban način spoznati uzvišenost i Božju sliku koja se ogleda u umu, tijelu i mašti svakog čovjeka.

Uz očaravajuće istine o svijetu i čovjeku koje očituju Božji genijalni um, a ispričane su na djeci prilagođen način, svaka od stotinu zanimljivih priča sadrži završnu molitvu i posebno istaknuti odlomak "Zadivljujuće" s fascinantnim znanstvenim činjenicama.

Ovo bogato ilustrirano, sveobuhvatno i edukativno izdanje knjiga je za cijelu obitelj iz koje svaki član, a posebno oni najmlađi, mogu puno toga naučiti.

Hrvatsko izdanje knjige Neopisivo u prijevodu Mirte Lijović, dostupno je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare verbum.hr. Više o njoj možete saznati na linku ovdje.