Predstavljena nova knjiga  Scotta Hahna "Razlozi za vjerovanje"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u petak, 8. svibnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Razlozi za vjerovanje" Scotta Hahna. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Novoobjavljena knjiga autora Scotta Hahna, domaćim čitateljima poznatog po knjigama "Gozba Jaganjčeva", "Znakovi života" te "Mali vodič za svakoga – Biblija" otkriva tajne, ispravlja nesporazume i nudi promišljene i izravne odgovore na uobičajene prigovore katoličkoj vjeri. Autor mnogih uspješnica Scott Hahn, obraćenik na katolicizam, i sam je iskusio sumnje koje tako često potiču rasprave o Bogu i Crkvi. U godinama prije svojega obraćenja bio je prvo nevjernik, a potom protestantski pastor.

U knjizi "Razlozi za vjerovanje" tumači sadržaj katoličke vjere i razloge da je prihvatimo polazeći od Svetoga pisma, iskustva vlastite borbe i borbe drugih obraćenika, od svakodnevnoga života pa sve do prirodnih znanosti. Hahn pokazuje da razum i objava, naravno i nadnaravno, nisu u suprotnosti jedno s drugim, nego nude komplementarne dokaze da Bog postoji. Međutim, Bog ne samo da postoji; on je netko, on ima osobnost, on je Osoba čije se djelovanje može prepoznati u povijesti. Hahn vodi čitatelje k uvidu da je Bog stvorio svemir s određenom svrhom i da tragove Božjega stvaranja i djelovanja možemo pronaći ne samo u Bibliji nego i u svijetu koji nas okružuje bilo da ga gledamo kroz mikroskop, kroz teleskop ili pak kroz kontaktne leće.

U ovoj zanimljivoj knjizi koja predstavlja uvod u kršćanstvo, ali je ujedno i mnogo više od toga, Hahn navodi razloge za vjerovanje na jasan, uvjerljiv i privlačan način. Stoga će ona biti iznimno korisna svima koji se žele približiti vjeri, dublje je upoznati ili biti u stanju bolje je protumačiti sebi i drugima.

Scott Hahn profesor je teologije i Svetoga pisma na poznatome franjevačkom sveučilištu u Steubenvilleu i jedan od najpoznatijih suvremenih katoličkih teologa i autora. Osnivač je i ravnatelj Instituta za primijenjene biblijske studije te djeluje i kao predsjednik Zaklade misionara vjere. Autor je više od deset knjiga, a u izdanju Verbuma osim knjige "Razlozi za vjerovanje" do sada su objavljene i njegove knjige "Gozba Jaganjčeva", "Znakovi života" te "Mali vodič za svakoga – Biblija". Živi s obitelji u Steubenvilleu u Ohiju.

O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati