Predstavljena životna ispovijest "Veliko otkriće" Birgitte i Ulfa Ekmana

Nakladnička kuća Verbum je u četvrtak 25. veljače na konferenciji za medije predstavila knjigu Veliko otkriće. Na konferenciji sudjelovali su dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mag. theol. Katarina Gugić, izvršna urednica nakladničke kuće Verbum.

Nakladnička kuća Verbum u svojoj popularnoj biblioteci Svjedočanstva hrvatskoj publici donosi novu nadahnjujuću životnu ispovijest Veliko otkriće supružnika Birgitte i Ulfa Ekmana.

Ulf i Birgitta Ekman cijeloga su života budili kontroverze. Kao luteranski svećenik na Sveučilištu u Uppsali Ulf je 80-ih godina vodio studentski duhovni pokret da bi na kraju javno istupio iz Švedske Crkve. Zajedno sa suprugom Birgittom utemeljio je Riječ života, veliku nedenominacijsku crkvenu zajednicu kojoj se s vremenom pridružilo više tisuća članova i misionara koji su diljem svijeta osnivali brojne zajednice i škole za proučavanje Biblije. Riječ života tako je postala prva tzv. „mega crkva“ u Švedskoj, a Ulf Ekman jedan od najuglednijih kršćanskih vođa.

Voditi kršćansku crkvenu zajednicu u jednoj od najsekularnijih država svijeta podrazumijeva mnogo izazova i poteškoća. Supružnike Ekman povlačili su po medijima, kritizirali njihov nauk i vodstvo. Ipak, najveći izazov i najveća kritika došla je iz samoga kršćanskog okružja, i to osobito u trenutku kad su, nakon više desetljeća propitivanja, Ekmanovi odgovorili na ustrajan i snažan Božji poticaj i stupili u puno zajedništvo s Katoličkom Crkvom. Vijest da Ekmanovi napuštaju Riječ života i pridružuju se Katoličkoj Crkvi bila je prava medijska bomba u Švedskoj, izazvavši veliku pozornost i mnoštvo burnih reakcija. Suočivši se s brojnim napadima i nerazumijevanjem, supružnici Ekman odlučili su iznijeti zajedničko svjedočanstvo i opisati svoju dugogodišnju intelektualnu i vjersku potragu.

Tako je nastala knjiga Veliko otkriće u kojoj iznose nadahnjujuću životnu ispovijest o tome kako su od početne duboke odbojnosti prema Katoličkoj Crkvi došli do spoznaje da ona posjeduje puninu istine i da im je u njoj mjesto. Ova nezaboravna priča spaja teologiju, potragu za istinitim odgovorima, ustrajnu ljubav, nezadovoljstvo i, na koncu, milinu konačnoga rješenja.

Knjiga Veliko otkriće u prijevodu Ane Naletilić dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o knjizi možete saznati više na linku ovdje.