"Svjetlo svijeta" pape Benedikta XVI. predstavljeno u Vatikanu

Knjiga pape Benedikta XVI. Svjetlo svijeta, za koju vlada veliko zanimanje javnosti jer Papa u njoj otvoreno odgovara na mnoga intrigantna pitanja o skandalima u Crkvi, o vjeri, spolnom moralu, društvenim pitanjima kao i o svom privatnom životu., 23. studenoga predstavljena je u Vatikanu, a od 24. studenoga bit će dostupna čitateljima diljem svijeta na osam svjetskih jezika, među kojima i na hrvatskom. Svečanom predstavljanju knjige, koja je nastala iz višednevna razgovora što ga je novinar Peter Seewald vodio s papom Benediktom XVI., nazočili su predstavnici izdavača među kojima i mr. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Nakladna kuća Verbum jedan je od sedam svjetskih izdavača koji su istodobno objavili ovaj Papin bestseler na osam jezika, čime je postignuto da se po prvi put jedno papino djelo objavljuje na hrvatskom jeziku istodobno sa svjetskim predstavljanjem. Naime, knjiga je objavljena na njemačkom, talijanskom, engleskom, francuskom, portugalskom, španjolskom, katalonskom i hrvatskom jeziku, a Hrvati su jedini od malih naroda kojima je ukazano povjerenje da se nađu u krugu odabranih svjetskih izdavača.

Hrvatsko izdanje bit će dostupno svim čitateljima od 24. studenoga u knjižarama Verbum, kao i u svim boljim hrvatskim knjižarama te putem Verbumove web knjižare www.verbum.hr.

 

Na slici: direktor Verbuma Miro Radalj, novinar Peter Seewald i gl. urednik Verbuma Petar Balta