Izbor knjiga pape Franje objavljenih u nakladi Verbuma Predsjednica darovala Papi

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović za vrijeme prvoga službenoga posjeta Vatikanu 28. svibnja Svetome Ocu darovala je među ostalim izbor knjiga u izdanju nakladne kuće Verbum, a riječ je o hrvatskim izdanjima Papinih knjiga.  

Ideja za to rodila se u ožujku za vrijeme Predsjedničina posjeta Splitu kad se susrela s uglednim Splićanima gdje je među deset istaknutih Splićana bio i direktor nakladne kuće Verbum Miro Radalj koji joj je tom prigodom darovao izbor Papinih knjiga. To je bio poticaj da se deset naslova pape Franje objavljenih na hrvatskom jeziku u nakladi Verbuma uruči i Svetome Ocu prigodom službene audijencije u svibnju koja je tada već bila najavljena. Tim darom Predsjednica je obradovala papu Franju prigodom posjeta pa sada papa Franjo ima kolekciju svih deset svojih knjiga koje je objavio Verbum, zaokruženih upravo objavljenom knjigom "Papa Franjo – Ova ekonomija ubija".

Taj je događaj poticaj za daljnji rad i nakladnoj kući Verbum koja je proteklih godina objavila niz knjiga Ivana Pavla II., Benedikta XVI. te pape Franje na hrvatskom jeziku, približavajući njihov opus hrvatskim čitateljima, a što je plod i dugogodišnje suradnje sa službenom vatikanskom nakladničkom kućom Libreria Editrice Vaticana. Knjige koje su izvrsno prihvaćene kod domaćih čitatelja i ranijih godina su uručivane kod službenih audijencija Svetom Ocu, među ostalim i prigodom dviju osobnih audijencija vodećih Verbumovih ljudi, direktora Mira Radalja te glavnog urednika Petra Balte, što je baš kao i ova prigoda osobit poticaj, radost i ohrabrenje u radu.