Na konferenciji za medije predstavljen "Mali princ" u izdanju Verbuma s proslovom književnika Stjepana Licea

U prostorijama nakladne kuće Verbum u ponedjeljak, 23. studenoga na konferenciji za medije predstavljena su dva izdanja Antoinea de Saint-Exupéryja – njegovo najpoznatije djelo "Mali princ" te molitva za odvažnost objavljena u fotoknjižici naslovljenoj "Umijeće malih koraka", a predstavili su ih mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

"Mali princ" je najpoznatija novela Antoinea de Saint-Exupéryja napisana 1943. godine, donijevši mu svjetsku slavu. Ovo neveliko, ali iznimno duboko i nadahnjujuće djelo očaralo je čitatelje svih uzrasta, o čemu svjedoči i to da je knjiga prevedena na preko 200 svjetskih jezika, te prodana u više od 80 milijuna primjeraka, što je čini jednom od najprodavanijih knjiga na svijetu. Jedna od njezinih posebnosti je i u tome što ju je ilustrirao sam autor, kako bi što vjernije dočarao svoje likove.

"Mali princ" iznova je došao u sredite pozornosti zbog filma snimljenog na osnovu knjige koji se trenutačno prikazuje u kinima, a upravo sada nakladna kuća Verbum je objavila svoje izdanje ovog bezvremenog klasika, u prijevodu Roberta Martinova. To Verbumovo izdanje popraćeno je uvodnom riječju koju je priredio poznati književnik Stjepan Lice, i sâm autor gotovo četrdeset izdanja za djecu i odrasle koje odlikuje jednostavnost izraza i dubina misli, po čemu je blizak samom autoru Antoineu de Saint-Exupéryju. U uvodnoj riječi istaknuo je kako je "Mali princ" svojevrsna početnica za očuvanje i obnovu djetinje duše, priča koja preobražava srca i otkriva nam tko smo – naše dostojanstvo i našu odgovornost. Ovo novo izdanje je obogaćeno izvornim ilustracijama koje je uradio sam autor, a objavljeno je u kvalitetnom tvrdom uvezu standardnog knjižnog formata. Popularnost "Maloga princa" doista je golema; poznavanje toga čarobnog djelca postalo je predmet općega obrazovanja i kulture svakoga čovjeka, i stoga je ono nezaobilazan književni biser za svaku kućnu biblioteku.

Istodobno s objavljivanjem "Malog princa" Verbum je objavio i knjižicu "Umijeće malih koraka" Antoinea de Saint-Exupéryja koja donosi njegov jednostavan naputak za sretan život u obliku nadahnute molitve obogaćene poticajnim fotografijama. Do kraja studenoga u svim knjižarama Verbum i internetskoj knjižari Verbum.hr svi koji kupe knjigu "Mali princ" dobit će knjižicu "Umijeće malih koraka" na dar.