Na konferenciji za medije predstavljen "Molitvenik pape Franje"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u srijedu, 24. lipnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Molitvenik pape Franje", a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Ovaj jedinstven "Molitvenik pape Franje" objavljen u izdanju nakladne kuće Verbum plod je njegove osobne želje da iznova zaživi tradicija molitve i poznavanja temeljnih vjerskih istina. "Molitva je disanje duše: važno je pronaći trenutke u danu u kojima ćemo otvoriti srce Bogu, pa i s jednostavnim i kratkim molitvama kršćanskoga puka", istaknuo je papa Franjo predstavljajući ovdje sadržane molitve.

"Molitvenik pape Franje" nakladna kuća Verbum objavila je s posebnim dopuštenjem službene vatikanske kuće Libreria Editrice Vaticana, a sadržava molitve i vjerske istine iz knjižica "Molitve" i "Čuvaj svoje srce" koje je Papa u dva navrata osobno preporučio i dijelio kao svoj dar vjernicima i hodočasnicima nazočnima na Trgu sv. Petra, a tome su pridodane i poticajne misli pape Franje o molitvi.

Prvi dio molitvenika sadrži molitve kako sam Papa kaže, "za razne trenutke u danu i za razne životne situacije", a drugi dio naslovljen je "Čuvaj svoje srce" čime je Papa htio istaknuti da istinska duhovnost i obraćenje "uvijek polaze od srca, toga poprišta svakodnevnoga opredjeljivanja između dobra i zla".

Ovaj jedinstveni molitvenik između ostalog tako sadrži: osnovne, dnevne i večernje molitve; molitve i pobožnosti iz kršćanske tradicije; molitve u raznim potrebama; posebnu Papinu molitvu pet prstiju; snažne molitve protiv moći tame; temeljena Isusova učenja i sve bitne sadržaje vjere. Sastavni dio molitvenika je i posebna Papina uputa kako moliti nad biblijskim tekstom tj. Papina škola molitve lectio divina, a u molitveniku je i poticajni Papin tekst o tome kako čuvati srce. Molitvenik sadrži i dio vezan uz sakrament ispovijedi unutar kojeg se nalazi i poseban Papin ispit savjesti. S takvim sadržajem "Molitvenik pape Franje" sigurno će privući svakoga tko se zanima za duhovni život, a prikladan je i za obiteljski rast u vjeri. Ovaj jedinstveni molitvenik objavljen je u kvalitetnu tvrdu uvezu i prikladnu malu formatu koji stane u svaki džep ili torbu, sukladno Papinoj želji: "Nosite ga uvijek sa sobom, kao pomoć da živite dan s Bogom."