Na konferenciji za medije predstavljen "Youcat – Molitvenik za mlade"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 29. ožujka na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Youcat – Molitvenik za mlade". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

Nakon što je s velikim oduševljenjem prihvaćen "Youcat – Katekizam za mlade" koji na svjež i zanimljiv način mladim katolicima objašnjava smisao vjere, sada biva dostupan i "Youcat – Molitvenik za mlade" koji mladima pomaže da žive svoju vjeru u svakodnevici.

Nudeći duhovno blago vjere ovaj jedinstveni molitvenik sadrži moderne, svježe molitve koje se izmjenjuju s velikim, drevnim molitvama iz Svetoga pisma te s molitvama svetaca i duhovnih velikana iz kršćanske povijesti. Kako bi mladima bio od što veće koristi, "Youcat – Molitvenik za mlade" u uvodnomu dijelu donosi kratku i vrlo poticajnu školu molitve u 10 koraka. Potom slijedi prvi dio koji sadrži dvotjedni molitveni ciklus. Drugi dio "Youcat – Molitvenika" za mlade daje poticaj na temu "Moliti životom", a u njemu su sadržane posebne molitve Presvetomu Trojstvu, potom molitve klanjanja i zahvaljivanja, molitve za opraštanje, molitve za druge, molitve u trenutcima nevolje, molitve za ljubav, molitve Blaženoj Djevici Mariji te molitve za mnoge druge nakane i u različitim životnim prigodama.

Molitvenik je privlačno ilustriran, sadrži i brojne fotografije mladih ljudi iz cijeloga svijeta, a tu su i nadahnjujući citati duhovnih velikana i svetaca o molitvi.

"Youcat – Molitvenik za mlade", slično kao i "Youcat – Katekizam za mlade", sigurno će biti blizak mladim ljudima i odlično je sredstvo za približavanje osobnom iskustvu molitve i životu vjere.

O knjizi možete čitati ovdje, a možete je i prelistati.