Na konferenciji za medije predstavljena knjiga "Zgode,misli i anegdote Ivana Pavla II."

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 14. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Zgode, misli i anegdote Ivana Pavla II.". Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

"Zgode, misli i anegdote bl. Ivana Pavla II." autora Janusza Poniewierskog izvrsna je knjiga koja govori o osobnosti ovoga velikoga pape. U knjizi su sabrane priče ljudi koji su osobno poznavali Karola Wojtylu i upravo stoga ova je knjiga mali prozor u osobni život Ivana Pavla II. U njoj se nalaze poznate i nepoznate priče i anegdote iz života, ponekad smiješne, ponekad ozbiljne, a koje pokazuju da se karizma pape, biskupa, svećenika, Wojtyle... očituje ne samo u njegovim službenim izjavama, nego i u svakodnevnim, neformalnim situacijama.

"Zgode, misli i anegdote Ivana Pavla II." jesu "pripovijesti s dušom" prožete duhovitošću koja izranja iz duboka duhovnoga odnosa s Ocem nebeskim, životnom radošću koja izvire iz suočavanja s patnjom i gubitcima najbližih, mladenačkim zanosom koji dolazi od Krista koji sve obnavlja i čini novim i mladim... Ovo je knjiga koja će čitatelje nasmijati, ganuti, oduševiti za život i ljubav te potaknuti da otvore vrata Kristu. Njezino istinsko bogatstvo leži u tome što pokazuje put do otajstva čovjeka. Do otajstva svetosti. Knjiga je to čije zgode, misli i anegdote donose utjehu i nadu, uče o ljubavi i vjeri u dobrotu ljudskog srca. Ona, također, pomaže da se papa Wojtyla ne pretvoriti u gipsani kip na oltaru, nego ostane zapamćen kao čovjek od krvi i mesa, netko stvarno blizu.

Ova knjiga, istovremeno, nudi i malo smijeha, malo emocija i malo meditacije o čovjeku i svijetu u kojem živimo.

O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati.