Nova akcija u knjižarama Verbum – autobiografija Benedikta XVI. "Moj život" i knjiga "Konklave" dostupne u kompletu uz popust samo do 28. veljače

Nakladna kuća Verbum pripremila je posebnu akciju kojom će u svim knjižarama Verbum komplet knjiga "Moj život. Autobiografija" Josepha Ratzingera i "Konklave. Kako Crkva bira papu" biti dostupan uz akcijski popust do 28. veljače. Akcijom će ovaj komplet biti dostupan za 95 kuna (a redovna cijena mu je 145 kuna), kako bi čitateljima sadašnji povijesni trenutak bio poticaj da se upoznaju s iznimnom osobnošću pape Benedikta XVI. i kroz njegovu pisanu riječ, ali i kako bi se upoznali s procedurom izbora za papu koja sada predstoji Katoličkoj Crkvi koja bira 266. Petrova nasljednika.

Papa Benedikt XVI. ostavio je neizbrisiv trag u povijesti, a o njegovu životu moguće je čitati i u autobiografskoj knjizi "Moj život". Knjiga je to u kojoj Joseph Ratzinger po prvi put sam pripovijeda o svom životu i djelovanju, donoseći detalje još od rođenja i djetinjstva u Innu i Salzachu, preko studija teologije u Münchenu, pa sve do imenovanja za biskupa i upravljanja biskupijom i Kongregacijom za nauk vjere. Osim toga u knjizi je sabrano više od sto fotografija iz svih razdoblja života Josepha Ratzingera. Više nego ikad oči svijeta uprte su u lik Svetoga Oca koji će svoju službu napustiti 28. veljače, a za razumijevanje te odluke zasigurno je potrebno poznavanje osobe Josepha Ratzingera – pape Benedikta XVI. koje ova knjiga nudi na osobit način, upravo stoga jer u njoj autobiografski piše sam Ratzinger.

U izdanju Verbuma na hrvatskom jeziku objavljena je i knjiga "Konklave. Kako Crkva bira papu". Iako objavljena neposredno pred konklave u kojima je za papu izabran Benedikt XVI., zbog vrijedeće procedure kao i zbog prikazane povijesti konklava, ona i danas ima aktualnu vrijednost. Knjiga "Konklave" na jednom mjestu donosi sve informacije o povijesti izbora za papu kao i pravila procedure izbora. Osim toga, u knjizi se po prvi put na hrvatskom jeziku donosi cjelovit tekst Apostolske konstitucije "Universi Domenici Gregis" kojom je Ivan Pavao II. detaljno odredio proceduru kako će se birati njegov nasljednik, a koja vrijedi i za izbor nasljednika Benedikta XVI.

Akcijom je komplet knjiga "Moj život" (redovna cijena knjige 95 kn) i "Konklave" (redovna cijena knjige 50 kn) dostupan uz popust od 35%, odnosno za 95 kuna, u svim knjižarama Verbum i na web knjižari www.verbum.hr do 28. veljače.