Na konferenciji za medije predstavljeno novo izdanje za djecu "Biblijske priče"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 18. rujna na konferenciji za medije predstavljeno je novo izdanje za djecu "Biblijske priče" autorice Karen Williamson te ilustratorice Sarah Pitt, a predstavili su ga mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Priče nastale na osnovu biblijskih događaja oduvijek su bile djeci zanimljivo štivo. Premda postoji mnoštvo knjiga te tematike, djeca lako prepoznaju i zavole one koje se izdvoje svojim izgledom i kreativnošću. Stoga nije čudno da je pažnju najmlađih privuklo Verbumovo izdanje "Biblijske priče" koje u jednom kompletu sadrži 6 ilustriranih knjižica za djecu. Na simpatičnom i privlačnom minijaturnom formatu ispripovijedane su najpoznatije priče iz Biblije: "Noa gradi arku", "Josipove pustolovine", "Dijete u košari", "David i Golijat", "Isus hrani veliko mnoštvo" i "Priča o izgubljenom sinu".

Lijepe ilustracije koje prate tekst prilagođen najmlađima zasigurno će oduševiti djecu, ali i roditelje. Svaka od priča donosi i uputu gdje je u Bibliji tekst moguće pročitati.

Ove knjižice za djecu dolaze u malom formatu od 9 x 9 cm, a pakirane su u zajedničkoj kartonskoj kutiji što ih čini praktičnima za nošenje gdje god da djeca idu, ali i za odlaganje na police. Kartonske stranice plastificirane su i prilagođene najmlađim čitateljima.

"Biblijske priče" vrijedno su izdanje koje će najmlađima biti jedan od prvih susreta s knjigom i odličan početak upoznavanja ne samo s najpoznatijim biblijskim pričama, likovima i vrijednim porukama koje nose nego i s knjigom kao važnim pratiteljem kroz život. Osim toga one su izvrsno sredstvo za povezivanje najmlađih s onima koji će im biblijske priče čitati ili pojašnjavati.