Na konferenciji za medije Verbum predstavio "Pohvalu dokolici" Josefa Piepera

U prostorijama nakladne kuće Verbum u petak, 9. ožujka na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Pohvala dokolici" Josefa Piepera. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

Josef Pieper, po mnogima najveći kršćanski suvremeni filozof, u svojoj knjizi "Pohvala dokolici"upozorava na novi totalitarizam kojega smo sami iznjedrili pretvorivši naš svijet u svijet rada i korisnosti te na potrebu žurnoga povratka dokolici kao istinskom izvoru stvaralaštva. Sve veća užurbanost i zaokupljenost radom popraćena je očajem i tjeskobom upravo zbog nedostatka dokolice, tog otvorenog čisto primajućeg stava u kojemu doživljavamo susret sa Stvoriteljem i sa sobom. Dokolica je naša ispružena ruka za primanje dara i otvoreno srce za prihvaćanje darovanoga.

Josef Pieper (1904.–1997.) jedan je od najpoznatijih i najčitanijih kršćanskih filozofa 20. stoljeća. Živio je i radio kao profesor filozofske antropologije u Münsteru. Njegova su djela prevedena na više jezika, a naklada im premašuje milijun primjeraka. "Pohvala dokolici", napisana 1947., prvi put objavljena 1948. godine, smatra se jednom od njegovih najvažnijih knjiga.

Nedvojbeno je kako će ova knjiga potaknuti čitatelja na promišljanje čovjekova poimanja odnosa rada i slobodnog vremena, kao i ispravnog shvaćanja nedjeljnog odmora.

O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je i prelistati.