Neka duhovno bogatstvo svetice iz Calcutte uđe u tvoj dom! – akcija povodom kanonizacije Majke Terezije i njezina blagdana

U nedjelju, 4. rujna u Rimu će papa Franjo Majku Tereziju proglasiti svetom, uoči njezina blagdana koji se obilježava 5. rujna. Tim povodom nakladna kuća Verbum u rujnu će u svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr imati akciju na ključne knjige Majke Terezije u nakladi Verbuma, koje će čitateljima biti dostupne uz do 50% popusta, a koje zahvaljujući svome sadržaju omogućuju istinsko upoznavanje s Majkom Terezijom. Akcijom je obuhvaćeno 5 knjiga, a popust se ostvaruje na način da se uz jednu kupljenu knjigu dobije 10% popusta, uz dvije 20%, uz tri 30%, uz četiri 40% te uz pet 50% popusta. Od 1. rujna do 30. rujna u svim knjižarama Verbum i web knjižari Verbum.hr moguće je ostvariti ovaj popust na ključne knjige Majke Terezije.

Knjige koje tim povodom nudimo predstavljaju ključne duhovne spise Majke Terezije:

1. Majka Terezija - Dođi, budi Moje svjetlo
Ova potresna knjiga izazvala je veliku pažnju svjetske javnosti jer su u njoj sabrana do sada većinom nepoznata i nedostupna privatna pisma Majke Terezije. Kroz ta pisma, izvatke iz osobnog dnevnika i druge ovdje objavljene zapise ova knjiga poput duhovne autobiografije nanovo prolazi kroz život svetice iz Calcutte. Tako biva osvijetljena sva njezina svetost te se otkrivaju dubine i bogatstvo njezina nutarnjeg života ali i dugotrajna duhovna kušnja, tamna noć duše koja više od svega svjedoči o prokušanosti njezine vjere. Knjiga koja će Vas potresti i ganuti do dna duše! Više o knjizi čitajte ovdje.
Tvrdi uvez. 456 str.

2. Majka Terezija - Gdje je ljubav, ondje je i Bog
Gdje je ljubav, ondje je i Bog svojevrsni je nastavak knjige Dođi, budi Moje svjetlo u kojoj su objašnjene duhovne borbe Majke Terezije. Mnogo je toga što nas Majka Terezija može naučiti kada smo suočeni sa svakodnevnim borbama ili patnjama koje ponekad mogu biti iznimno teške. Gdje je ljubav, ondje je i Bog donosi duhovno bogatstvo Majke Terezije, pokazujući što je vjerovala i mislila o važnim pitanjima s kojima se suočavaju svi ljudi. Priređivač je o. Brian Kolodiejchuk, MC, koji je priredio i knjigu Dođi, budi Moje svjetlo. Više saznajte ovdje.
Tvrdi uvez. 388 str.

3. Majka Terezija - Osobni portret
Ova jedinstvena knjiga donosi pedeset nepoznatih i nadahnjujućih priča iz života Majke Terezije koje je sabrao i priredio o. Leo Maasburg. Bio je mnogo godina blizak pratitelj Majke Terezije putujući s njome po svijetu i svjedočeći nebrojenim nevjerojatnim i malo poznatim događajima. U ovomu osobnom portretu svetice iz Calcutte predstavlja nam zadivljujuće životne priče o njoj koje većina ljudi nije nikada čula, divnih i očaravajućih priča o čudesnim događajima koje je imao povlasticu iskusiti u blizini Majke Terezije. O knjizi možete čitati i ovdje.
Tvrdi uvez. 238 str.

4. Majka Terezija - Misli, anegdote, molitve
Ova knjiga govori o temeljnom ljudskom pozivu ljubiti i biti ljubljen kroz kolaž misli, anegdota, molitava i meditacija jedne od najvećih osoba našega doba - Majke Terezije. Ovdje probrani duhovni biseri dio su velikoga duhovnog bogatstva koje nam je Majka Terezija ostavila u naslijeđe. O knjizi čitajte ovdje.
Meki uvez. 120 str.

5. Križni put s razmišljanjima Majke Terezije
Majka Terezija, jedan od duhovnih velikana našega vremena, u ovome križnom putu preko svojih razmišljanja poziva nas da krenemo za Kristovim križem, da krenemo u potragu za Ljubavlju raspetom na križu. Osim razmišljanja Majke Terezije, svaka od postaja križnoga puta popraćena je i biblijskim tekstom te kratkom molitvom i stihovima pjesme Stala plačuć’ tužna Mati, što ovaj križni put čini prikladnim i za osobnu i za zajedničku pobožnost. Više o knjizi čitajte ovdje.
Meki uvez. 36 str.

Ukupno se radi o pet vrijednih knjiga s ukupno preko 1.200 stranica nadahnjujućeg duhovnog štiva koje približava život svetice iz Calcutte. Svatko za sebe može odbrati knjige koje želi, a popust ovisi od broja odabranih knjiga (1 knjiga 10%, 2 knjige 20% itd.) Tako komplet od svih pet knjiga umjesto 470 kn možete dobiti za samo 235 kn s 50% popusta u svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr bez troškova poštarine i dostave na cijelom području Hrvatske. Prilikom kupnje na web knjižari popust se ne računa automatski nego će biti obračunat ručno prije konačne naplate. Ponuda vrijedi samo za vrijeme trajanja akcije od 1. do 30 rujna 2016., odnosno do isteka zaliha.