Nova knjiga o Majci Tereziji iz pera njezina duhovnog pratitelja Lea Maasburga

Nakladna kuća Verbum objavila je hrvatsko izdanje knjige "Majka Terezija - Osobni portret" Lea Maasburga, koja je oduševila čitatelje diljem svijeta, a koja će nedvojbeno oduševiti i domaće čitatelje koji će na ovaj način imati priliku Majku Tereziju upoznati izbliza.

Otac Leo Maasburg bio je mnogo godina blizak pratitelj Majke Terezije putujući s njome po svijetu i svjedočeći nebrojenim nevjerojatnim i malo poznatim događajima. U ovomu osobnom portretu drage redovnice predstavlja nam pedeset zadivljujućih priča o njoj koje većina ljudi nije nikada čula, divnih i očaravajućih priča o čudesnim događajima koje je imao povlasticu iskusiti u blizini Majke Terezije. U tim pričama otkriva kako je otvorila prvu kuću u komunističkome Sovjetskom Savezu, kako je čudotvornim medaljicama "razoružala" vojnike u Nikaragvi, kako je od Pape "naručila" sveca za gubavce, kako je uspijevala od sebe odagnati napasti oholosti i taštine te mnoge druge nepoznate detalje iz njezina života.

Sve te priče govore o njezinu neizmjernu pouzdanju u Božju ljubav, o tome kako snaga vjere može i planine premještati te o nadi koja nikada ne umire. One otkrivaju duhovitu, nadarenu, mudru i zadivljujuću ženu koja ima poruku istinske nade za naše doba. Ovo je životna priča jedne od najznačajnijih žena 20. stoljeća ispričana kao nikada do sada.

O knjizi možete čitati i ovdje, a možete je prelistati.