"Etika autentičnosti" Charlesa Taylora 19. rujna u pola cijene u Verbumu

U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr u srijedu, 19. rujna imate mogućnost ostvariti popust od 50% na knjigu "Etika autentičnosti" Charlesa Taylora.

Sve je prisutnije mišljenje kako je svijet prije bio bolji, možda prije pedeset godina, možda stoljećima prije, ali svakako prije negoli je modernitet prevladao sa svojom neizvjesnošću i sumnjičavošću. I dok jedni jadikuju nad padom zapadne kulture u relativizam i nihilizam, a drugi slave taj trend kao oslobađajuću vrstu napretka, jedan od najznačajnijih živućih filozofa Charles Taylor poziva sve na suočavanje s krizom morala i političkom krizom našega vremena kako bi se znali nositi s modernim izazovima. U srcu moderne bolesti, po svim pokazateljima, jest ideja autentičnosti, ideja samoispunjenja koja, čini se, pokazuje neučinkovitom cijelu tradiciju općih vrjednota i socijalnih obveza. Tu Taylor prepoznaje probleme povezane s modernim nastojanjima za samoostvarenjem i poziva na otpornost prema kulturnome pesimizmu. On također prepoznaje da je impuls prema samoispunjnju često izražen na egoistične načine, ali uvjerava da to ipak nije jednostavno odbacivanje tradicionalnih vrijednosti i socijalnoga predanja, nego uz to održava i nešto autentično i vrijedno u modernoj kulturi.

Ova vrijedna knjiga, čija je redovna cijena 120 kuna, ovom je akcijom dostupna za 60 kuna, a po pogodnostima akcije možete je potražiti samo u srijedu 19. rujna u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima i na web knjižari Verbum.hr! 

O knjizi možete čitati ovdje, a možete je i prelistati.         

(Troškovi dostave za telefonske narudžbe ili narudžbe putem interneta obračunavaju se prema uvjetima dostave naznačenim na stranicama web knjižare www.verbum.hr. Popust iz ove akcije ne zbraja se s ostalim popustima, npr. članskim popustom kluba Verbum.)