Objavljene evangelizacijske brošure za svaku obitelj!

Nakladna kuća Verbum objavila je niz evangelizacijskih brošura za svaku obitelj. Ovaj niz privlačnih informativnih brošura ima za cilj na jednostavan i sažet način približiti najširemu krugu čitatelja važne životne i vjerske teme, bivajući tako vrlo korisnim sredstvom nove evangelizacije. Prvih šest brošura posvećeno je teologiji tijela, tj. temama ljudske osobe i spolnosti koje se temelje na katehezama Ivana Pavla II., a objavljuju se u suradnji s Uredom Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj. Brošure mogu biti od posebne koristi župnicima u pastoralnom radu, pa je za njih predviđena mogućnost povoljne nabavke brošura s popustom za sve župljane.

Oni koji se budu služili ovim brošurama dobit će ispravan orijentir za vlastiti i obiteljski život te jasne i razumljive odgovore na neka od najaktualnijih pitanja današnjice.

Brošura "Što je teologija tijela i kako može promijeniti moj život?" Christophera Westa upoznaje čitatelja s temeljnim istinama koje stoje iza naučavanja Ivana Pavla II. o čovjeku i spolnosti. On postavlja dva temeljna pitanja o ljudskoj egzistenciji: što znači biti čovjek i kako možemo pronaći istinsku sreću? Također, pokazuje kako razumijevanje tko smo mi kao muško i žensko, kao i upoznavanje s bračnim značenjem naših tijela, omogućuje razumijevanje ovih i ostalih važnih životnih pitanja.

"Neplodnost i reproduktivne tehnologije: Vodič za katolike" Stevena Bozze nezaobilazno je sredstvo svima koji se bore s neplodnošću, jer ukazuje na najučestalije opcije i to jesu li u suglasju s učenjima Katoličke Crkve i zašto je to važno. Ali ova brošura puno je više od samog popisa mogućnosti, ona svakom neplodnom paru nudi milost za njihovo putovanje, obnovljeni osjećaj nade za njihov brak i svježu dozu optimizma s obzirom na budućnost njihove obitelji.

"Ključ za dublju bračnu intimnost" Gregorya Popcaka nudi odgovore i poticaje svima onima koji razmatraju je li njihov brak ispunjenje svega čemu su se nadali ulazeći u bračni život. Papa Ivan Pavao II. u "Teologiji tijela" kaže da bračna ljubav treba biti slobodno, potpuno, vjerno i plodno međusobno darivanje supružnika. No, mnogi bračni parovi rijetko dosegnu puninu koju ženidbeni savez u sebi sadrži i nudi. U ovoj brošuri bračni i obiteljski savjetnik dr. Gregory Popcak tvrdi da svaki bračni par – bilo da su već 50 godina u braku, bilo da su tek vjenčani – može dosegnuti i zahvatiti prekrasnu snagu dublje bračne intimnosti.

Brošura Jasona Everta "Kako razgovarati sa svojim tinejdžerima o spolnosti?" pomoći će roditeljima ili odgajateljima djece u pubertetu ili pretpubertetu koji ne znaju kako bi razgovarali s tinejdžerima, a svjesni su da bi trebali. Ova će brošura biti konkretna i praktična pomoć u razgovoru o spolnim odnosima, izlascima, hodanju i svemu što zanima vaše dijete u ovom životnom razdoblju.

"Pitanje kontracepcije" sažeo je i razložio Christopher West. Nakon plasiranja kontracepcijske pilule na tržište 60-ih godina prošloga stoljeća, seksualna je revolucija dosegnula svoj vrhunac. 1968. godine, kada papa Pavao VI. piše ključnu encikliku "Humane vitae" koja ponovno naglašava službeni stav Crkve o kontracepciji. Iako je Katolička Crkva stoga bila optužena kao "staromodna", danas se sve više pokazuje da katolički spolni moral jedini vodi istinskoj sreći u braku. Ova brošura jasno pokazuje zašto.

Katrina Zeno u brošuri "Zašto nije dobro živjeti zajedno prije braka?" pokušava dati odgovor na isto pitanje. Rijetko koji izraz izaziva tako različite osjećaje i reakcije kao riječ "kohabitacija". Pomisao da dvoje odraslih živi zajedno kao da su u braku, a bez ikakvih obaveza koje bi im ženidbeni savez nametnuo, još donedavno spadala je u tabu teme. Ali danas, uz mnoge druge kulturološke fenomene, kohabitacija je postala toliko uobičajena da se mnogi pitaju: "Pa u čemu je problem?" Autorica Katrina Zeno na humorističan i jasan način odgovara u čemu je veliki problem.

Ovaj niz evangelizacijskih brošura bit će od koristi svima koji posegnu za njima, jer na jasan, svima razumljiv i poticajan način iznose stvarnosti koje se tiču svakoga od nas!