Objavljen novi Verbumov hit roman – vjerski triler "Neprijatelj"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak 27. svibnja 2010. na konferenciji za medije predstavljen je upravo objavljeni novi Verbumov hit roman – vjerski triler "Neprijatelj", mladog i već etabliranog španjolskog pisca Miguela Arangurena. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Napeta radnja ovoga zapažena duhovnoga trilera Miguela Arangurena istodobno se odvija na pet različitih lokacija u svijetu. Naizgled nepovezani dramatični događaji kriju mračnu tajnu: okultna sekta vrši stravične zločine s ciljem da naudi Crkvi. Na put im staje svećenik Albertino Guiotta, koji je prije svoga obraćenja i svećeničkoga ređenja jedva pobjegao iz đavoljih kandža. No princ laži se sada vratio spreman na strašnu osvetu; borba između dobra i zla bit će bespoštedna.

U borbi protiv sila tame svećeniku se pridružuje osebujni inspektor Luigi Monticone te se tako jedan od najsugestivnijih književnih parova u posljednje vrijeme suočava s neobjašnjivim zločinima u kojima se naslućuje sjenka zloduha.

Svojom uzbudljivom radnjom ovaj roman čitatelja drži u neizvjesnosti do posljednje stranice, a tematikom i vrijednostima koje promiče posebice će biti zanimljiv ljubiteljima romana Michaela D. O'Briena i R. H. Bensona, budući da ima dosta  srodnosti s njihovim uradcima.