Od srijede 24. studenoga u prodaji Papina hit knjiga "Svjetlo svijeta"!

Dragi prijatelji, potrudili smo se da Hrvati budu među deset naroda koji će imati sreću da će prvi imati na svom jeziku ovu knjigu o kojoj će idućih tjedana govoriti čitav svijet. Uspjeli smo za naslovnicu dobiti i Papinom rukom ispisani naslov knjige na hrvatskom jeziku. A knjiga je doista jedinstvena i izvanredna!

Nikada nije jedan papa, u intervjuu veličine knjige, govorio tako izravno o tako raznolikim i  kontroverznim pitanjima kao što to čini papa Benedikt XVI. u Svjetlu svijeta. Nastala na temelju niza intervjua koje je tijekom jednoga tjedna s Papom vodio novinarski veteran Peter Seewald, ova knjiga izravno se dotiče nekih od najvažnijih pitanja s kojima se suočava svijet danas:

-         Što je uzrokovalo svećeničko spolno zlostavljanje u Katoličkoj Crkvi?

-         Je li bilo "zataškavanja"?

-         Jeste li razmišljali o odstupanju?

-         Znači li potvrđivanje dobrote ljudskoga tijela pledoaje za "bolji seks"?

-         Je li moguć istinski dijalog s islamom?

-         Bi li Crkva trebala ponovno razmotriti katoličko učenje o svećeničkom celibatu, ženama svećenicama, kontracepciji i istospolnim vezama?

-         Pričešćivanje rastavljenih i ponovno vjenčanih katolika?

-         Postoji li u Katoličkoj Crkvi raskol?

-         Treba li biti Trećega vatikanskog sabora?

-         Ima li ikakve nade za jedinstvo kršćana?

-         Je li kršćanstvo jedina istina?

-         Može li papa doista govoriti u ime Isusa Krista?

-         Kako papa može tvrditi da je "nepogrješiv"?

-         Postoji li u današnjemu dobu "diktatura relativizma"?

Vjernici i nevjernici jednako će ostati zadivljeni Papinim obzirnim (pažljivim) i otvorenim (iskrenim, izravnim) odgovorima koji potiču na razmišljanje. Nije to ozbiljno  propovijedanje ni težak teološki traktat, nego živa, brza, izazovna, čak i zabavna razmjena.

Svjetsko predstavljanje će biti u Rimu 23. studenoga, a dan poslije, 24. studenoga, knjiga Vas čeka u knjižarama Verbum! No već sada možete knjigu naručivati u našoj web knjižari. Onima koji to učine knjiga će biti poslana na kućnu adresu odmah po objavljivanju. Evo linka za narudžbu: http://www.verbum.hr/knjige/svjetlo-svijeta-3734/