Ovoga Božića biraj darove sa smislom

Kako odabrati pravi poklon za Božić našim najmilijima? Ovoga Božića ne poklanjajmo „na sigurno“, nego sa srcem i smislom.

Ove godine, ne dajmo se zadovoljiti običnostima. Kada našim najdražima (ili sebi) poklanjamo knjigu, poklanjamo nešto puno više jer...

knjige pružaju više.

Pružaju trenutke odmora,

pružaju trenutke inspiracije,

pružaju toliko potrebnu nadu i utjehu

i izmame (o)smijeh na lice.

 


Najbolje knjige koje možete darovati ovog Božića čekaju vas u knjižarama Verbum. Verbumova široka i raznovrsna ponuda uključuje nizove vjerskih izdanja, duhovnost, romane, publicistiku, knjige za djecu, obiteljsku literaturu, psihologiju, priručnike za samopomoć i osobni razvoj. Sve naslove naklade Verbum, ukljućujući i novitete, pregledajte na ovoj poveznici. Ako niste sigurni što odabrati, ovdje smo izdvojili nekoliko zanimljivih naslova.

Za narudžbe poklona putem web knjižare verbum.hr je (možda?) malo kasno, no Verbumove knjižare diljem Hrvatske (Split, Zagreb, Rijeka, Zadar, Šibenik, Dubrovnik, Varaždin, Slavonski Brod, Osijek, Vinkovci i Požega) su otvorene svakim radnim danom od 8.00 do 20.00 sati, a na Badnjak radimo skraćeno, od 8.00 do 13.00 sati.

Vidimo se!


Najljepše molitve naših starih
Hrvatsko duhovno blago za sve generacije!

Drevne narodne molitve koje se usmenom predajom prenose s koljena na koljeno u našim hrvatskim obiteljima, one koje su djedovi ostavljali u nasljeđe unucima, koje su unuke s udivljenjem slušale od svojih baka prije spavanja i koje su majke kćerkama predavale kao dragocjenu baštinu za njihove nove obitelji, sada su po prvi put sabrane i sačuvane u ovoj iznimnoj knjizi kako bi mogle biti dio i vaše obiteljske baštine. Ova jedinstvena knjiga obogaćena dojmljivim fotografijama iz narodne baštine oblikovana je iz same naše zemlje, izrasla je iz srdaca i vjere naših obitelji i narodnog spomena na ono najvažnije što imamo i što želimo prenijeti naraštajima koji dolaze. Divan je dar i za sve djedove i bake koje želimo podsjetiti na njihovo djetinjstvo i ono blago koje čuvaju u sebi.
saznaj više

 

Sergio Cariello
Velika Biblija u stripu

Sergio Cariello, Marvelov i DC crtač koji se proslavio stripovima Batmana i Supermana, pune tri godine je posvetio Velikoj Bibliji u stripu stvorivši tako svoje najznačajnije djelo. S više od 200 biblijskih pripovijesti kronološkim slijedom ova vizualna odiseja donosi uzbudljiv, napet, intrigantan i vjerodostojan prikaz povijesti spasenja, od Knjige Postanka do Knjige Otkrivenja. Gotovo 750 stranica punoga kolorita sadrže tisuće sjajnih ilustracija. Međunarodni bestseler koji će osvojiti stripoljupce svih generacija – i velike i male.
saznaj više

Papa Franjo
Želim ti osmijeh

„Osmijeh je milovanje, dar koji ima veliku vrijednost. Trebamo se iznova naučiti smiješiti, dopustiti da nas preplavi nova radost.“
Tema radosti jedna je od središnjih tema u naučavanju pape Franje, još potrebnija u ova „bolesna vremena“: Bog je radostan, svjedoči Papa na ovim stranicama koje predstavljaju proglas preporoda. U njima je sadržana oslobađajuća poruka evanđelja, u konačnici i cijelo kršćanstvo: mi nismo na svijetu zato da ljudima namećemo obveze ili trapljenja ili terete teže od onih koje već imaju, već da svjedočimo i dijelimo lijep, nov i iznenađujuć obzor. Istinska radost nije kratkotrajan osjećaj euforije ni iluzoran protuotrov onih koji ignoriraju patnju: ona proizlazi iz naše nade, konkretne nade koju nam ništa i nitko ne može oduzeti. To je radost koja uvijek ima posljednju riječ. A želja i dijeljenje osmijeha prvi je mali veliki korak da oni koje volimo tu radost dožive, obnove se, preporode.
saznaj više

Fabrice Hadjadj
Biti otac sa svetim Josipom

Svježa, provokativna i humoristična knjiga - istovremeno vrlo čitka i duboka - iz pera jednoga od najbriljantnijih kršćanskih umova našega doba. Ovaj mali vodič za pustolove očeve postmodernih vremena idealan je poklon za sve očeve... i one koji će to (uskoro) postati. U dvanaest nadahnutih lekcija koje povezuju Bibliju, predaju i vlastito obiteljsko iskustvo Fabrice Hadjadj nam na temelju života sv. Josipa nudi kratak i poticajan vodič za očinstvo i obiteljski život u ovo naše, vrlo zahtjevno vrijeme. 
saznaj više

Jordan B. Peterson
12 pravila za život

„Peterson može uzeti i najkompleksnije ideje i preobraziti ih u nešto zabavno.“
Observer

Poznati klinički psiholog Jordan B. Peterson, jedan od najutjecajnijih javnih intelektualaca današnjice odgovara na najteža životna pitanja povezujući istine drevnih tradicija sa zapanjujućim otkrićima najnovijih znanstvenih istraživanja. Jezikom prepunim humora, iznenađenja i mudrosti, Dr. Peterson nas uči zašto djevojčice i dječake koji voze skateboarde trebamo pustiti na miru, kakva zlokobna sudbina očekuje ljude koji olako i žustro kritiziraju druge, i naravno, zašto trebate pomilovati svaku mačku koju sretnete na ulici. Što to naš živčani sistem ima zajedničko s jastozima, što nam jastozi mogu reći o uspravnom držanju i kakve to veze ima s uspješnim ljudima? Zašto su drevni Egipćani sposobnost pomnog obraćanja pozornosti uzdizali kao najviši božanski ideal? Kakvim zloslutnim putevima koračaju ljudi koji postanu ozlojeđeni, arogantni i osvetoljubivi? Izvrsna knjiga koja će preobraziti i uzdići srce i um svakoga čitatelja. Izvrsna knjiga za sve one koji vole razmišljati.
saznaj više

O knjizi Izvan reda, dugoiščekivanom nastavaku bestselera 12 pravila za život, saznajte na ovoj poveznici.

 

Kuharica sestre Nikoline
555 tradicionalnih i isprobanih recepata u modernom ruhu

Preplavljeni različitim egzotičnim i nerijetko nedostupnim namirnicama, današnji čovjek u vrevi života i nedostatku vremena za dugotrajna kuhanja ili traganja za namirnicama često jede brzu ili jednoličnu hranu. Sestra Nikolina želi svojim starim sačuvanim receptima pomoći suvremenim modernim obiteljima da ponovno osjete okuse i ozračje iz svojega djetinjstva, onu najfiniju bakinu juhu, one štrukle koje više nigdje ne možete kupiti ili nonine kroštule.
Budući da zbog svoje temeljitosti u receptima ova kuharica ne zahtjeva nikakvo predznanje, idealan je poklon za one koji se tek uče kuhati, ali brojnim savjetima pomoći će i onim uhodanim vještim kuharima/kuharicama koji traže osvježenje i nove inspiracije za svakodnevni ili, pak, za blagdanski stol.
saznaj više

Laura J. Bryant, Lisa Tawn Bergren
Bog nam je dao ljubav

Nestašne vidre omele su Zlaticu i njezina djeda u ribolovu i malena je medvjedica počela zapitkivati djeda zašto moramo voljeti druge… čak i one koji nam to nimalo ne olakšavaju.
Divna slikovnica za sve mališane. Ova nježna priča ugrijat će srce svakom djetetu i počiti ga na koje sve načine možemo izraziti ljubav. 
saznaj više

 

Sve naslove naklade Verbum, ukljućujući i novitete, pregledajte na ovoj poveznici.
Točne lokacije knjižara Verbum pogledajte na ovoj poveznici.