Papa Franjo u Verbumovim izdanjima

Nakladna kuća Verbum, poznata ne samo kao vodeći vjerski izdavač nego i kao nakladnik najznačajnijih djela pape Ivana Pavla II. i Benedikta XVI., nastavlja svoje poslanje i nastojanje objavljivanjem djela pape Franje kao i  knjiga koje približavaju njegov život i misao.

Neposredno po izboru za papu objavljena je biografija "Jorge Mario Bergoglio – Papa Franjo" u kojoj poznati vatikanist Andrea Tornielli približava život, ideje i poruke ovoga pape, što omogućuje bolje upoznavanje i razumijevanje Svetoga Oca.

Potom je objavljena knjiga "Korupcija – Zlo našega vremena" u kojoj negdašnji nadbiskup Buenos Airesa, a danas papa Franjo progovara o ovom velikom poroku koji je zahvatio sve pore društva. Riječ je o tekstu koji je nastao dok je Jorge Mario Bergoglio bio nadbiskupom, ali koje kao papa neumorno ponavlja i produbljuje u različitim govorima, obraćanja i susretima.

"Ne dajte da Vam ukradu nadu!" prvo je hrvatsko izdanje govora i homilija pape Franje na hrvatskome jeziku, a osebujna je po svom sadržaju, jer iz svih tekstova isijava Papina poruka nade na koju opetovano poziva kako kršćane tako i sve ljude dobre volje.

Objavom ovih knjiga na hrvatskom jeziku domaći čitatelji su dobili vrijednu pomoć za vlastito produbljivanje i promišljanje suvremenih izazova, razumijevanje Papinih poruka i postupaka kao i života Crkve, ali i duhovnu okrjepu i ohrabrenje za ispunjen život.

O knjigama možete više pročitati slijedeći linkove, a možete ih i prelistati:

"Jorge Mario Bergoglio – Papa Franjo"

"Korupcija – Zlo našega vremena"

"Ne dajte da Vam ukradu nadu!"