Predstavljen novi izdavački niz HOSANA koji donosi 7 izdanja

Novi izdavački niz HOSANA donosi knjižice molitava za najširu publiku, od kojih je većina objavljena u suradnji s poznatom talijanskom katoličkom izdavačkom kućom Shalom, a na hrvatski jezik dolaze u prijevodu uvaženog teologa, sveučilišnog profesora na splitskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu, don Mladen Parlov. Knjižice su prepoznatljive po plavom trokutu u desnom uglu na kojem je logo u obliku ruku uzdignutih na molitvu i istaknut naziv HOSANA (hebr. "spasi nas") što je istovremeno usklik molitve, zahvaljivanja i štovanja.

Među izdanjima tog niza posebnu pozornost privukla je knjižica "Devetnica Gospi koja razvezuje čvorove", omiljena pobožnost pape Franje. On je, u vrijeme dok je još bio nadbiskup Buenos Airesa, tijekom svog boravka u Njemačkoj ostao zadivljen slikom Djevice Marije "koja razvezuje čvorove na vrpci bračnoga života", i sa događajem koji se s njom povezuje. Od tada je počeo širiti ovu pobožnost na razne načine. Poseban zamah širenja ove pobožnosti na svjetskoj razini dogodio se nakon njegova izbora za papu, kada je u katehezi 12. listopada 2013. godine na Trgu Sv. Petra u Rimu progovorio o Djevici Mariji kao onoj koja razvezuje bolne čvorove našega života. Svrnuvši tako pozornost na jednu, do tada, u širem krugu relativno manje poznatu pobožnost Majci Božjoj koja razvezuje čvorove, tom prigodom je istakao: "Svi mi imamo neke čvorove i svi možemo u svom srcu reći: 'Oče, moje se čvorove ne može razvezati!' Pogrješno je ovako govoriti. Svi čvorovi našega srca svaki čvor naše savjesti, može se razvezati. Molim li Mariju da mi pomogne imati povjerenja u Božje milosrđe, da razriješi moje čvorove, da se promijenim?" U knjižici "Devetnica Gospi koja razvezuje čvorove" donosi se cjelovit tekst pobožnosti tako drage papi Franji te se detaljno opisuje značenje i povijest slike i nastanka pobožnosti. Osim toga knjižica sadrži i krunicu i litanije te druge prigodne molitve Gospi koja razvezuje čvorove. Riječ "čvor" odnosi se na sve one probleme s kojima se često godinama nosimo i ne znamo kako ih riješiti; na sve one grijehe koji nas drže okovanim i koji nam onemogućavaju da prihvatimo Boga u naš život, na razna nezadovoljstva te životne i obiteljske probleme koji nam odnose radost iz srca i volju za življenjem.

Uz "Devetnicu Gospi koja razvezuje čvorove" u novopokrenutom izdavačkom nizu HOSANA objavljeno je i još nekoliko vrlo vrijednih izdanja. Valja tako izdvojiti knjižicu "15 minuta s Isusom. Pred Presvetim, u svakoj prilici i na svakom mjestu", koja donosi vrlo korisne molitvene poticaje koji pomažu da molitva doista postane razgovor s Isusom, istinski susret sa živim Gospodinom kojemu možemo otvoriti svoju nutrinu i izreći svoje molbe, prošnje, boli i poteškoće, ali i svoje radosti i zahvale.

Vrijedna je pažnje i knjižica "Tri Zdravomarije" koja objašnjava tajnu te omiljene pobožnosti mnogih svetaca. Radi se o djelotvornoj pobožnosti za postizanje života vječnoga i svake milosti, prema obećanju koje je Blažena Djevica Marija dala svetoj Matildi iz Hackeborna: "Sigurno ću učiniti ono što me moliš, kćeri moja, no od tebe tražim da svaki dan izmoliš Tri Zdravomarije." Crkva je odobrila ovu pobožnost, a mnogi su je sveci rado molili: sveti Ante Padovanski, sveti Alfonzo Marija de Liguori, sveti Župnik Arški, sveta Gemma Galgani i sveti Ivan Bosco.

Uz spomenute knjižice u biblioteci Hosana objavljena je i "Pobožnost sv. Josipu", koja sadrži "Devetnicu", "Tridesetodnevnu pobožnost" te "Žalosti i radosti sv. Josipa", knjižica "Devetnice sv. Padre Piju", potom "Molitve sv. Brigite", koja u jednoj knjižici sadrži i "15 molitava" i "7 molitava" ove poznate svetice, a objavljena je i  knjižica s molitvama "15 četvrtaka sv. Rite".

Sve knjižice izdavačkog niza Hosana praktičnog su manjeg formata, tiskane u koloru na kvalitetnom papiru i lijepo grafički opremljene, a njihovoj popularnosti zasigurno će pridonijeti i pristupačne cijene od 9 kn i 12 kn. Dostupne su u knjižarama Verbum, a na kućnu adresu moguće ih je naručiti preko web knjižare www.verbum.hr.

Više informacija o svim novoobjavljenim knjižicama može saznati na linku ovdje.