Predstavljen roman "Vrijeme za ples. Priča o pomirenju"

U prostorijama nakladne kuće Verbum u četvrtak, 18. veljače na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Vrijeme za ples", a knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.   

Izdavački niz popularnih romana za široku publiku Populus, koji je prošle godine pokrenula nakladnička kuća Verbum, već je svojim prvim izdanjima trilogijom "Znaka lava" i ljubavnim biblijskom romanom "Biser u pijesku" odlično prihvaćen od strane čitatelja, pa će zasigurno tako biti i s upravo objavljenim romanom u tom nizu naslovljenim "Vrijeme za ples". Radi se o najpoznatijem romanu Karen Kingsbury, popularne američke autorice preko pedeset romana, koji su osvojili srca mnogobrojnih čitatelja i prodani su u milijunima primjeraka. Njezini bestseleri često se pojavljuju na prvim mjestima top ljestvica čitanosti New York Timesa, a ona je prema Amazonu među top 50 svjetskih autora vjerske inspirativne literature.

"Vrijeme za ples" nezaboravna je ljubavna priča koja na dramatičan način tematizira duboku bračnu krizu sve donedavno sretnog bračnog para. Glavni likovi romana John i Abby Reynolds idealan su bračni par čija je ljubav nastala iz mladenačkog prijateljstva i snažnih obiteljskih veza. Prijatelji ih uzimaju kao primjer, djeca ih silno vole, svi im se dive. No sada, nakon dvadeset i jedne godine zajedničkoga života punog ljubavi, poteškoća, smijeha, podizanja obitelji u svom domu na jezeru, John i Abby mogli bi sve izgubiti.

Duboko proničući u nutarnji i afektivni život svojih likova Karen Kingsbury opisuje nezavidno stanje u kojem su se našli: John je na rubu ljubavne afere i više nije onaj isti muškarac za kojega se Abby udala, a ona više nije djevojka njegovih snova. Oni su sada stranci čiji su dani sreće i zajedničkog plesa zauvijek nestali pa su konačno donijeli najtežu odluku od svih: razvest će se. Okupili su svoje troje djece kako bi im priopćili tu vijest, ali prije nego što su uspjeli, njihova im kći objavljuje sretnu novost: na ljeto se udaje.

Odlučivši da ne će svojoj kćeri pokvariti razdoblje sreće, Abby i John dogovore se da na neko vrijeme odgode razvod. No kako se vjenčanje približava, prisjećaju se zajedničkih trenutaka, a prijatelji prepričavaju zgode s njihovih zajedničkih putovanja pitajući ih kako su uspjeli zajedno prebroditi sve teške trenutke. Progonjeni uspomenama, Abby i John suočavaju se s ključnim pitanjima. Je li ta odluka nepovratna? Je li njihov brak, brak dvoje predanih vjernika, nepovratno izgubljen? Mogu li opet biti sretni, mogu li još jednom zajedno pronaći… vrijeme za ples?

Kao i ostali romani u biblioteci Populus i ovaj roman nudi nešto više od opuštajućeg štiva: on šalje duboku poruku za sve one koji su u braku, pozivajući ih i ohrabrujući da uvijek njeguju svoj bračni odnos i da u tome nikada ne posustanu, usprkos svim mogućim krizama. Onim čitateljima koji imaju skladan i uspješan brak čitanje ove knjige pružit će nove poticaje za oplemenjivanje vlastitog braka, a onima koji prolaze kroz bračnu krizu ova knjiga može promijeniti život. Tu njezinu snagu prepoznala su i pojedina hrvatska obiteljska savjetovališta koja je preporučuju za čitanje bračnim parovima u poteškoćama.

Roman "Vrijeme za ples" dostupan je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a možete ga prelistati i više o njemu saznati na linku ovdje.