Predstavljena knjiga „Izbavi nas od zla“

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 11. svibnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Izbavi nas od zla. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik.

Legendarni svećenik o. Gabriele Amorth, koji je mnoge ljude oslobodio dugogodišnjega demonskog utjecaja, najpoznatiji je egzorcist našeg vremena. Njegova nedavno objavljena knjiga Ispovijesti vatikanskoga egzorcista, u kojoj je opisao svoju borbu sa Sotonom i otkrio tajne demonskoga djelovanja, trenutačno je jedna od najtraženijih knjiga u Hrvatskoj. Tom bestseleru, sada se u izdanju nakladničke kuće Verbum pridružila i knjižica naslovljena Izbavi nas od zla s molitvama za oslobođenje, ozdravljenje i zaštitu koji je osobno sabrao sam o. Amorth.

Ovaj poseban molitvenik nastao je na inicijativu mnogih ljudi koji su se o. Amorthu obraćali sa zamolbom da im predloži molitve za oslobođenje od zloduha ili od utjecaja zlih sila, od bolesti i patnja, molitve koje bi bile dostupne kako svećenicima tako i svim vjernicima.

O. Amorth isticao je da su najvažniji uvjeti za pobjedu nad Zlim osobna vjera i sakramentalni život, a da onda u takvom ozračju žive vjere korisne su i posebne molitve koje je sabrao u ovoj novoobjavljenoj knjizi Izbavi nas od zla. Podnaslov knjige je Molitve za oslobođenje, ozdravljenje i zaštitu, a u nju je uvrstio sve one molitve za koje je u svojoj dugogodišnjoj svećeničkoj i egzorcističkoj praksi zaključio da su najučinkovitije i da najbolje mogu pomoći ljudima koji pate od raznih boljki.

Ovaj mali Amorthov molitvenik za obranu od svakoga oblika zla sadrži stoga provjerene molitve iz Svetoga pisma i tradicije Crkve: molitve za oslobođenje od zloduha i utjecaja zlih sila, za nutarnje ozdravljenje, molitve za ozdravljenje od tjelesnih bolesti i patnja, za blagoslov ili oslobođenje kuća, radnih mjesta i polja, molitve protiv uroka, za mir srca te odabrane litanije i zazive. O. Amorth naglašava da djelotvornost ovih molitava ne ovisi o automatskom ili magijskom učinku, nego o vjeri koja se ponizno obraća Bogu Ocu, Blaženoj Djevici Mariji, anđelima i svecima. Njegova knjižica Izbavi nas od zla svojim sadržajem i svojim pristupom uvodi čitatelje u pravo molitveno ozračje i nudi im tako učinkovito sredstvo za borbu protiv Zloga.

Ovaj jedinstven molitvenik o. Amortha, u prijevodu Darka Grdena, dostupan je u web knjižari verbum.hr, kao i u svim knjižarama Verbum. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.