Predstavljena knjiga "Edenbrooke" Julianne Donaldson

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 30. studenog na konferenciji za medije predstavila je knjigu Edenbrooke. Na konferenciji su sudjelovali dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i Mislav Vušković, koordinator projekata nakladničke kuće Verbum.

Biblioteka Populus nakladničke kuće Verbum jedan je od najpopularnijih i najčitanijih Verbumovih izdavačkih nizova, budući da, spajajući popularnu književnost s neprolaznim vrijednostima, donosi čitateljima pravu kombinaciju oplemenjujućeg i opuštajućeg. 

To je i slučaj s novom autoricom koju Verbum ovom prigodom predstavlja svojoj publici, Julianne Donaldson i njezinim romanom Edenbrooke

U ovom djelu, pisanom u maniri klasika Jane Austen, protagonistica Marianne Daventry učinit će sve da pobjegne dosadi u Bathu i ljubavnim nasrtajima neželjenog udvarača. 
Kada joj stigne poziv sestre blizanke Cecily da joj se pridruži na velikom posjedu Edenbrooke, prihvaća ga objeručke. Marianne misli da će se tamo moći opustiti i uživati u voljenom engleskom krajoliku dok njezina sestra pokušava osvojiti naočita nasljednika Edenbrookea, no otkriva da i najbolje osmišljeni planovi znaju poći po zlu.

Od strašnog sukoba s razbojnikom do naizgled bezazlena flerta, Marianne se zatekne u neočekivanoj pustolovini, do te mjere romantičnoj i intrigantnoj da jedva stigne i misliti. Ovaj roman kombinira dražesne likove i prekrasan ambijent za pravi užitak u čitanju postavljajući pitanje hoće li protagonistica Marianne uspjeti obuzdati svoje prevrtljivo srce ili će je tajanstveni neznanac oboriti s nogu.

Kroz zanimljivu radnju i izražajne protagoniste, Julianne Donaldson donosi prekrasnu ljubavnu priču koja će zasigurno ugrijati srca svih onih koji uzmu ovu knjigu u ruke. Donoseći uzbudljivu ljubavnu priču za sve romantičare, Edenbrooke nije samo djelo prožeto napetom radnjom i brojnim intrigama, već plemenito štivo koje se uvijek iznova čita i otkriva. 

Edenbrooke je humorističan i  životan roman koji donosi situacije u kojima se svi, napose čitateljice, mogu prepoznati, dok povijesni kontekst u kojem je roman smješten sve čini puno lakšim za razumijevanje i zabavnijim za poistovjećivanje. 

Knjigu Edenbrooke u prijevodu Alenke Mirković - Nađ možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr

Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.