Predstavljena knjiga "Gdje je Bog u doba koronavirusa?" Johna C. Lennoxa

U prostorijama nakladničke kuće Verbum u Splitu, u četvrtak 18. lipnja na konferenciji za medije predstavljena je knjiga Gdje je Bog u doba koronavirusa?. Knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladne kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Živimo u jedinstvenu razdoblju, odlučujućem za našu eru. Mnoge su stare sigurnosti nestale, i čovjek se, bez obzira na vlastiti svjetonazor, suočava s mnoštvom izazova. Pandemija koronavirusa i sve ono što je ona donijela sa sobom zbunjuje i uznemiruje te se postavlja pitanje kako uopće početi promišljati o njoj i s njom se nositi.

U kratkoj, ali vrlo važnoj, dubokoj knjizi Gdje je Bog u doba koronavirusa?, koju je upravo objavila nakladna kuća Verbum, poznati oksfordski profesor John C. Lennox promišlja o koronavirusu u svjetlu različitih svjetonazora i pokazuje kako nam kršćanska vjera pomaže dati smisao ovoj krizi, ali i puno više od toga: ona nam daje sigurnu i čvrstu nadu koje se možemo držati u svim okolnostima.

Predgovor hrvatskom izdanju knjige napisao je prof. dr. sc. fra Ante Vučković koji zapaža autorovo traganje za odgovorom na pitanje kako misliti Boga u vremenu pandemije i nadasve kako misliti Boga koji je dobar, sveznajuć i svemoguć, a svejedno nam se događa ovako velika prirodna katastrofa. Kako odgovoriti na uvjerenja koja dolaze iz nekih vjerničkih krugova, a koja pandemiju smatraju Božjom kaznom za otpad svijeta od Boga i golemi razmjer grijeha čovječanstva? A kako odgovoriti ateistima kojima je pandemija još jedna prigoda da istaknu kako je govor o Bogu uzaludan posao?

Sa svim tim pitanjima vrlo umješno se u knjizi Gdje je Bog u doba koronavirusa? pozabavio John C. Lennox umirovljeni profesor matematike i filozofije znanosti na Sveučilištu u Oxfordu, poznat i po svojim brojnim javnim debatama s Richardom Dawkinsom, Christopherom Hitchensom i Peterom Singerom. Obraćajući se svakom čitatelju jednostavnim i iskrenim riječima, on ovom knjigom nudi utjehu, potporu i nadu, itekako potrebne u našem vremenu.

Knjiga Gdje je Bog u doba koronavirusa? u prijevodu Valentina Findrika dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.