Predstavljena knjiga "Ja jesam: 40 razloga za povjerenje u Boga"

Nakladnička kuća Verbum u četvrtak 23. svibnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu Ja jesam: 40 razloga za povjerenje u Boga. Na konferenciji su sudjelovali dr.sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr.sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Svom nizu različitih izdanja za djecu, nakladnička kuća Verbum nedavno je pridodala inovativnu knjigu hit knjigu Ja jesam: 40 razloga za povjerenje u Boga, čiji podnaslov otkriva da se radi  o biblijskim pričama o Božjim imenima, tumačenja i molitve poznate autorice Diane Stortz.  

Ova jedinstvena knjiga kroz maštovito ilustrirane i na uzbudljiv način ispripovijedane biblijske priče iz Staroga i Novoga zavjeta potiče dječju maštu i tumači 40 Božjih imena i osobina koje nalazimo u Svetome pismu.

Umješno tumačeći značenje svakog od Božjih imena u Bibliji, autorica donosi knjigu koja na prikladan način vodi djecu na putovanje od Postanka do Otkrivenja. Rezultat toga divna je knjiga koja pokazuje i otkriva radost upoznavanja i poznavanja Božjih imena. 

Djeca će tako otkriti razna Božja imena kao što su Stvoritelj, Tješitelj, Liječnik, Prijatelj, Branitelj, Ja jesam, Emanuel, Učitelj, Pastir itd. Sva ta Božja imena govore nam tko je on, kakav je i što čini za svakoga od nas, tako da će djeca kroz ove biblijske priče i tumačenje Božjih imena izgraditi svoje povjerenje u Boga, kao i temeljnu životnu sigurnost.  

Osim biblijskih priča o Božjim imenima i tumačenja tih imena, svaka priča sadrži i ključni izvorni biblijski citat, tumačenje kako se pojedina priča i Božje ime odnose na naše živote, zatim prigodnu molitvu vezanu uz tekst priče, kao i posebne odjeljke Nauči više i Što se zatim dogodilo koji će dodatno pobuditi dječju pažnju.

Svojom inovativnom koncepcijom i bogatim sadržajem, knjiga će ujedno izvrsno poslužiti za razgovor s djecom o vjeri, za učenje molitve i poticanje djetetova osobnog odnosa s Bogom. Na njezinim stranicama može se čitati i učiti o tome kako veliki Stvoritelj neba i zemlje štiti i čuva svakog čovjeka. Djeca će tako upoznati Božju ljubav i dobrotu te mu se prepustiti s punim povjerenjem.

Odlična za obiteljsko druženje, molitvu i upoznavanje Boga zajedno s djecom, ali i prikladna kao odličan dar u posebnim prigodama, knjiga Ja jesam: 40 razloga za povjerenje u Boga, u prijevodu Lee Hlad, dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare verbum.hr

Više o njoj možete saznati na linku ovdje.