Predstavljena knjiga "Od temperamenta do karaktera" Alexandrea Havarda

Nakladnička kuća Verbum je u četvrtak 14. siječnja na konferenciji za medije predstavila knjigu Od temperamenta do karaktera. Kako upravljati vlastitim temperamentom i postati istinski vođa, autora Alexandrea Havarda. Na konferenciji sudjelovali su dr. sc. Miro Radalj, direktor nakladničke kuće Verbum i mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladničke kuće Verbum.

Nakon što je u svojoj uspješnici Istinsko vodstvo progovorio o putu stjecanja vrlina i postizanja osobne izvrsnosti, poznati stručnjak na području liderstva Alexandre Havard sada u knjizi Od temperamenta do karaktera, upravo objavljenoj u nakladi Verbuma, podrobno opisuje različite temperamente (kolerik, melankonik, sangvinik, flegmatik) te njihove jake i slabe strane. Istodobno daje smjernice uz pomoć kojih svatko može odrediti kojemu temperamentu pripada te doznati kako svoj temperament iskoristiti kao snažan poticaj izgradnji istinskoga karaktera temeljena na vrlinama.

Havard pojam liderstva odnosno vodstva proširuje na sve ljude, jer je svatko pozvan upravljati sobom i svojim životom, svatko je pozvan na vodstvo. A nijedno vodstvo ne može biti autentično i uspješno bez temeljita razumijevanja temperamenta i karaktera, dviju stvarnosti koje zajedno tvore čovjekovu osobnost. Uvažavajući legitimnu raznolikost našega fiziološkog i psihološkog ustrojstva, Havard pokazuje da temperament kao temeljni, urođeni, a često i nasljedni element ljudske osobnosti koji određuje način na koji reagiramo u različitim situacijama, podupire želju svakoga čovjeka za osobnim razvitkom i postizanjem izvrsnosti i pomaže nam da na tom temelju razvijemo karakter.

Od temperamenta do karaktera se tako svojim sadržajem nameće kao sjajan priručnik koji pokazuje kako nadvladati mane svojega temperamenta i na najbolji način iskoristiti njegove jake strane, kako bismo izgradili karakter i upravljali vlastitim životom. Vodeći čitatelja do dublje samospoznaje i otkrivanja vlastitoga poslanja, Havard je ovom knjigom dao nezaobilazno štivo za svakoga tko se želi uzdignuti od temperamenta do karaktera, vladati sobom u istinskoj ljudskoj slobodi i postići osobnu i poslovnu izvrsnost.

Knjiga Od temperamenta do karaktera u prijevodu Mije Pavića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njoj možete saznati više na linku ovdje.