Predstavljena knjiga "Stvoreni za sreću" duhovnog velikana Fultona J. Sheena

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u četvrtak, 30. svibnja predstavljena je knjiga Stvoreni za sreću. Ključ za svrhovit život, a knjigu su predstavili dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Svi želimo biti sretni, no ipak se čini da često sami uzrokujemo nesreću i sebi i drugima. Čak i kada to nije slučaj, naše živote neizbježno sačinjavaju tuga i razočaranje. Postavlja se pitanje kako ćemo reagirati; hoćemo li biti cinični i pokušati, pod svaku cijenu, prigrabiti što više površnih i kratkotrajnih zadovoljstava ili ćemo priznati kako smo ipak stvoreni za nešto više!? Upravo tim temeljnim promišljanjima važnima za život svakog čovjeka bavi se slavni Fulton Sheen u svojoj poznatoj knjizi Stvoreni za sreću koju je nedavno objavila nakladna kuća Verbum. U ovom djelu Sheen na jednostavan način tumači tajnu istinske sreće i nužne korake u njezinu postizanju. Na tomu putu itekako je važan autentičan duhovni život, a on podrazumijeva puno više od formalne religioznosti, pukog vršenja zapovijedi, čitanja Biblije i sl.

Sheen objašnjava da kršćanstvo nije etički sustav, skup pravila ili dobrih uputa koje treba provesti u praksu. Kršćanstvo se prvenstveno sastoji u osobnomu odnosu s Isusom, a duhovni život podrazumijeva da budemo nanovo stvoreni i pridruženi novomu, višem životu – nadnaravnom životu milosti. To je put kojim možemo doći do istinske sreće i uspostaviti novu vrstu odnosa sa samim sobom i drugima – odnos djece Božje, po Isusu Kristu.

Savjeti i ideje, kao i jasni koraci i smjernice čine ovu knjigu korisnim suputnikom u propitivanju vlastitoga života kao i u potrazi za njegovim konačnim smislom. Stoga njezin podnaslov Ključ za svrhovit život jako dobro odražava bit knjige. Govoreći o tome što je najvažnije u životu Sheen se izražava na vrlo jednostavan način, s mnoštvom životnih primjera bliskih svakodnevici svakog čovjeka što sve ovu knjigu čini korisnom najširem krugu čitatelja.

Knjiga Stvoreni za sreću u prijevodu Ivane Krencer dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku ovdje.