Predstavljena nadahnjujuća knjiga "Mjesto tišine" autorice Tesse Afshar

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije u srijedu, 06. prosinca predstavljena je knjiga "Mjesto tišine", autorice Tesse Afshar. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i dr. sc. Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.

Verbumov posebni izdavački niz Populus koji pod sloganom "Popularno. Opuštajuće. Oplemenjujuće." objavljuje brojne književne uspješnice inspirativne literature, bogatiji je sada za još jedan naslov. Novoobjavljena knjiga iz tog niza jest roman "Mjesto tišine" autorice Tesse Afshar, jedne od najomiljenijih suvremenih autorica popularne književnosti, hrvatskoj publici poznatoj po romanima "Biser u pijesku" i "Polje milosti".

Ovaj njezin novi uradak pod naslovom "Mjesto tišine" je čudesna i topla priča o bremenu krivnje, nepraštanja, odbačenosti i dodiru koji sve mijenja. Glavni lik romana je mlada djevojka Eliana. Prije nego što je susrela Krista i krišom "ukrala" ozdravljenje dotičući rub njegove haljine, Eliana je bila je shrvana krivnjom. Njezin je mali brat smrtno stradao dok ga je ona čuvala i Eliana otada neprestano nastoji zaslužiti oproštenje marljivo radeći za očevu trgovinu tkaninama i skrbeći se za obitelj. Nakon još jedne velike obiteljske nesreće Eliana postaje jedina odgovorna za obiteljski posao i tada svojim talentom postiže golem uspjeh u poslu, ali nikada i oproštenje za kojim čezne. Njezin se svijet urušava, a ona raskida zaruke s muškarcem kojega voli svim srcem. I tada nastupa neobična bolest koja će Elianu izolirati od svih ljudi i ostaviti je bez ičega i ikoga svoga.

Nijedan joj liječnik ne može pomoći. Njezinim poteškoćama nema kraja. Tada, kada je nestalo svake nade, počele su kružiti glasine o čovjeku koji samim dodirom ozdravlja bolesnike. Nakon toliko godina trpljenja i razočaranja, je li moguće da jedan čovjek može zaliječiti rane njezina tijela i duše?

Majstorskim stilom pripovijedajući tu dirljivu, romantičnu i duboko ljudsku priču, Tessa Afshar je stvorila nadahnjujuće djelo koje neodoljivo privlači čitatelja i svakome pruža poruku da nikada ne treba gubiti nadu, te da kada se sve čini izgubljenim, uvijek postoji Netko koji može zaliječiti sve rane duše i tijela.

Knjiga "Mjesto tišine" dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku ovdje.