"Priča o siromašnom krojaču i radišnim miševima" autorice Beatrix Potter u Verbumu

Engleska književnica Beatrix Potter, poznata po svojim brojnim intelektualnim i znanstvenim interesima, jedna je od najvećih od spisateljica za djecu uopće. Njena djela već desetljećima oduševljavaju generacije djece i mladih te su univerzalno prihvaćena kao klasici dječje književnosti. 

Među tim djelima je i Priča o siromašnom krojaču i radišnim miševima koja govori o jednom siromašnom krojaču koji je jako volio svoj posao i nikada nije odbacivao ostatke tkanina od svojih krojačkih poslova. Čuvao je i najmanje komade i od njih šivao prsluke, kapute, kape i pelerine miševima koji su živjeli u njegovoj kući i radionici. Kad se krojač razbolio, došlo je vrijeme da se miševi oduže čovjeku koji se godinama brinuo za njihovu odjeću...

Napisana 1901. godine, danas već klasična Priča o siromašnom krojaču i radišnim miševima slavne Beatrix Potter i dalje plijeni svojom ljepotom i bajkovitošću, a njezina pouka da moramo pomagati svima koji su u nevolji i da smo još jači u tome ako se udružimo i danas je vrlo aktualna, pa će čitanje ove priče i razgovor o njoj biti vesela i poučna zabava kako u svakoj obitelji i tako i u vrtiću ili školi.

Knjigu Priča o siromašnom krojaču i radišnim miševima autorice Beatrix Potter možete naći na web knjižari verbum.hr i u Verbumovim knjižarama u Zagrebu i Splitu, a od 4. ožujka i u drugim knjižarama Verbum diljem Hrvatske.