Rosa Pich-Aguilera Roca nastupila na tribini u Zagrebu

U dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu u subotu 14. veljače na tribini je nastupila Rosa Pich-Aguilera Roca, autorica knjige Kako biti sretan s 1, 2, 3… djece? koja je tom prigodom progovorila iz iskustva bračnog i obiteljskog života kao majka osamnaest djece  koje je rodila u braku sa suprugomJoseom Mariom Postigom s kojim je ovom prigodom boravila u Zagrebu. Usto, Rosa Pich zaposlena je na pola radnoga vremena, a članica je nekoliko upravnih odbora.

U organizaciji udruge Obiteljsko obogaćivanje, koja već niz godina organizira radionice i treninge za obitelji, te nakladne kuće Verbum, u suradnji s kojom je knjiga i objavljena, autorica knjige Kako biti sretan s 1, 2, 3… djece? na tribini je predstavila knjigu, svoj autorski prvijenac, u kojoj progovara o temama s područja obiteljskog života, u prvom redu iz vlastitog iskustva. Vjenčani kad je njenom suprugu bilo 28, a njoj 23 godine, htjeli su ostvariti želju za velikom obitelji, u kakvima su i sami odrastali. No, unatoč velikoj želji činilo se kako to neće biti lako. Danas su ponosni roditelji velike obitelji, petnaestero djece od osnovnoškolske do fakultetske dobi, a u središtu njihova interesa je odgoj i obrazovanje njihove djece, za koju kažu da je istinsko čudo stvoriti novi život s besmrtnom dušom. U njihovu životu osobito je važno svakodnevno okupljanje oko obiteljskog stola gdje dijele dnevne doživljaje, radosti, probleme te pomažu jedni drugima u svladavanju istih. O ovoj iznimnoj obitelji BBC je snimio pod nazivom Najveća obitelj na svijetu, a trenutačno su obitelj s najviše djece koja se školuju u Španjolskoj, a moguće i u Europi.     

Zagrebačkom tribinom, koja je okupila publiku zainteresiranu za obiteljske teme, moderirala je Maja Tenšek, a u i ime organizatora događanja nastupila je predsjednica udruge Obiteljsko obogaćivanje Jozefina Skelin, gdje su bračni par Postigo – Rich podijelili brojne savjete: od organiziranja obiteljskog života i zaduženja, učenja i škole, sporta, financija, slobodnog vremena, odnosa unutar obitelji i među supružnicima itd. što je od koristi onima koji žele raditi na izgradnji vlastitih bračnih i obiteljskih odnosa, a u čemu im može pomoći i knjigaKako biti sretan s 1, 2, 3… djece? koja progovara o tome kako se sreća može pronaći u obiteljskom zajedništvu.