Križni put pape Franje dostupan u knjižarama

U izdanju nakladne kuće Verbum upravo je objavljen Križni put s razmišljanjima pape Franje koji je dostupan u svim knjižarama Verbum i na web knjižari www.verbum.hr.

"Uskrsnuće se ne može shvatiti bez križa. Na križu se nalazi povijest svijeta: milost i grijeh, milosrđe i pokajanje, dobro i zlo, vrijeme i vječnost. Međutim, logika križa nije u prvomu redu logika boli i smrti, nego ljubavi i sebedarja koje donosi život." Ove riječi pape Franje u molitvi ovoga križnog puta odjekuju na poseban način. Jasnim i dubokim mislima Papa povezuje bolne postaje križnoga puta iz kojih se zrcali logika ljubavi s križevima svakoga čovjeka, uranjajući nas u otajstvo našega otkupljenja. Bliskost je uistinu ono na što nas upućuju njegove riječi, ali i ono što iz njegovih riječi izvire – bliskost križevima naše braće, ali prvenstveno bliskost s Kristom u posljednjim trenutcima njegova života koji je dao za naše spasenje. Ovaj prekrasan križni put uvodi nas u bezvremeno otajstvo Kristove muke i ljubavi čineći da te velike trenutke povijesti spasenja proživimo na dubok i autentičan način.

Opsegom neveliko, ali snagom riječi duboko, ovo novo izdanje u nakladi Verbuma zasigurno će biti od koristi svima koji se žele nadahnuti na Papinoj misli, a osobito onima koji se žele u korizmeno vrijeme temeljitije obnoviti i pripraviti za Uskrs.