Svjetski bestseler "Moja utrka s đavlom" Josepha Pearcea u hrvatskim knjižarama!

U prostorijama nakladne kuće Verbum u ponedjeljak, 10. studenoga na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Moja utrka s đavlom. Od radikalne mržnje do razumske ljubavi" Josepha Pearcea. Knjigu su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladne kuće Verbum.  

Joseph Pearce, danas vodeći svjetski katolički biograf, u mladosti je bio fanatični skinhead, jedan od vođa britanskih neofašističkih skupina i urednik časopisa koji je promicao rasističke ideje. Aktivno je sudjelovao u neredima i sukobima te promicao ideologiju mržnje što ga je dvaput dovelo do odsluženja zatvorske kazne. Tijekom drugoga boravka u zatvoru, prazan, sam, bez ičega, ljut na svijet i na sebe započeo je svoju životnu preobrazbu, što je rezultiralo napuštanjem ekstremizma i obraćenjem na katoličanstvo. U iskrenoj i uzbudljivoj ispovjednoj knjizi "Moja utrka s đavlom" Pearce na živopisan način opisuje svoje duhovno putovanje od radikalne mržnje i ateističke rasističke ideologije k razumskoj i produhovljenoj kršćanskoj ljubavi. Pričajući svoju napetu životnu priču, između ostaloga opisuje što je uzrokovalo da ga zavedu ekstremne ideje i kako je prigrlio rasističku ideologiju. Također, opisuje godine nasilja, mržnje i nereda kao i to kako je izgledao uzbudljivi i istovremeno isprazni život jednoga ekstremista. U svojoj knjizi Pearce opisuje i na koji je način proveo vrijeme u zatvoru i kako je proživio tamnu noć duše koja je uslijedila. Govoreći o vlastitom obraćenju ukazuje i na to koju su ulogu u njegovu obraćenju odigrali veliki autori poput G. K. Chestertona, Hilairea Belloca i C. S. Lewisa te njihove ideje kao i kako je konačno prigrlio katoličku vjeru.

Ova ispovijest nije samo priča o nevjerojatnu putovanju iz ponora mržnje prema Kristovoj ljubavi, nego i moćno svjedočanstvo o tome da nas Bog ljubi onakve kakvi jesmo i da uz pomoć milosti svatko može pronaći put do Njega.

O knjizi možete čitati i ovdje.