Verbum  priprema cjelokupne kateheze Ivana Pavla II. o ljudskoj ljubavi,poznate pod nazivom "Teologija tijela"

Nakon što je prije nekoliko mjeseci objavila zapaženu knjigu Teologija tijela za početnike nakladna kuća Verbum priprema za objavljivanje i najznačajnije, odnosno temeljno djelo iste tematike. Verbum je, naime, s vatikanskom izdavačkom kućom Libreria Editrice Vaticana potpisao ugovor o ekskluzivnim pravima za objavljivanje na hrvatskome jeziku knjige kompletnih kateheza Ivana Pavla II. o ljudskoj ljubavi i spolnosti, naslovljenih Muško i žensko stvori ih.

Riječ je o katehezama koje je Ivan Pavao II. održao u razdoblju od 1979. do  1984., a koje su poznate upravo pod nazivom Teologija tijela. Izvorno izdanje kateheza ima preko 500 stranica, a do sada su samo djelomice i to u vrlo malom opsegu bile objavljivane na hrvatskome jeziku.

Verbum će tako najznačajnijim knjigama Ivan Pavla II., koje je objavio u vlastitom izdanju, pridružiti i ovo prvo cjelovito izdanje svih kateheza o ljudskoj ljubavi i spolnosti kojima je Ivan Pavao II. s velikom predanošću posvetio prve godine svojega pontifikata. Kako bi hrvatsko izdanje bilo što kvalitetnije i dorađenije u svim segmentima Verbumovo izdanje oslanjat će se na dva talijanska izdanja (Uomo e dona lo creò i L'amore umano nel piano divino) kao i na englesko izdanje (Man and Woman He Created Them). Priređivač hrvatskoga izdanja bit će mr. sc. don Damir Stojić, koji već niz godina proučava teologiju tijela Ivana Pavla II. i diljem Hrvatske drži predavanja na tu temu.