Verbum s gotovo 500 naslova nastupa na 38. Interliberu

Od 10. do 15. studenoga na Zagrebačkom Velesajmu održava se 38. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber na kojem nastupa i nakladna kuća Verbum.

Nakladna kuća Verbum na Interliberu nastupa od 2001. godine, a za sve ljubitelje dobre knjige pripremila je vrlo povoljne cijene: opći popust na sva Verbumova izdanja od 20%, a prigodni kompleti knjiga dostupni su uz popuste od 30% do 50%!

Verbum ima široku ponudu vjerskih izdanja, romana, publicistike, knjiga za djecu, samopomoći itd. tako da među tim izdanjima svatko može naći nešto za sebe.

Ljubitelji romana sigurno će sa zadovoljstvom uzeti u ruke novoobjavljeni hit roman "Posljednja vremena - drugi dio: Ilija u Jeruzalemu", dugo očekivani nastavak najpoznatijeg suvremenog kršćanskoga romana "Posljednja vremena" autora Michaela O’Briena koji donosi vrhunac priče o posljednjim vremenima smještene u naše vrijeme. U ovom novom nastavku Papin tajni izaslanik otac Ilija nalazi se na tragu Antikristu i sprema se za konačni obračun s njim u svetom gradu Jeruzalemu.

Posjetitelje na Interliberu  očekuje i  najprodavaniji Verbumov ovogodišnji roman naslovljen "Biser u pijesku" koji donosi toplu ljubavnu priču o tome kako posljednju riječ u našem životu nema naša prošlost – već naša budućnost.  

Valja, također, istaknuti i novo izdanje romana "Gospodar svijeta"Roberta Hugha Bensona, po mnogima najproročanskijeg djela svjetske književnosti, koje na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet apokalipse u kojemu prikriveni sekularistički totalitarizam neprimjetno zarobljava ljude. Roman je to koji su papa Benedikt XVI. i papa Franjo istaknuli kao značajan i aktualan, a papa Franjo je za njega rekao: "gotovo kao da je proročanstvo".

Ljubitelje duhovnosti svakako će privući Verbumovi ovogodišnji vjerski bestseleri: knjiga "Anđeli" Ivana Pavla II. koja donosi odgovore na pitanja tko su anđeli, kako djeluju u životima ljudi i zašto su važni, zatim  knjiga "Samo nas ljubav može spasiti" u kojoj papa Franjo izravnim i jednostavnim stilom dotiče i osvjetljava mnoga područja našega svakodnevnog života i iskustva: brak, molitvu, vjeru, dostojanstvo rada itd. Verbum je objavio i duhovni klasik  "Misli u samoći", autora Thomasa Mertona, jednog od najpoznatijih duhovnih velikana 20. stoljeća, koji propituje samoću kao neotuđivu potrebu svakoga čovjeka. Čitatelje će zanimati i "Život svetoga Franje", remek-djelo o životu sv. Franje Asiškoga, jednoga od najomiljenijih svetaca svih vremena, proizišlo iz pera njegova redovničkoga subrata, sveca i naučitelja Crkve, velikoga filozofa i teologa, sv. Bonaventure.

Ljubitelje publicistike, također, očekuje pregršt noviteta na Verbumovu štandu. Veliki G. K. Chesterton u svom bezvremenom klasiku  "Pravovjerje",  razbija predrasude o vjeri kao nečem neprivlačnom, dosadnom i predvidljivom te na uzbudljiv način opisuje zašto je on osobno započeo vjerovati i kako je prešao put od nevjernika i agnostika do kršćanina.

Na Interliberu će čitatelji imati prigodu prelistati i nabaviti monumentalnu kulturološko-religijsku knjigu "Katolicizam" u kojoj poznati teolog i publicist Robert Barron daje sveobuhvatan prikaz religije koja je jedna od ključnih sastavnica zapadne civilizacije,  polazeći od vjerskih istina i služeći se izvrsnim poznavanjem umjetnosti, književnosti, arhitekture, osobnih životnih priča itd.

Vrlo aktualan naslov je i knjiga "Sedam velikih mitova o Katoličkoj Crkvi" u kojoj Christopher Kaczor bez zaobilaženja negativnosti i bez opravdavanja onoga što je loše na snažan i lucidan način pojašnjava aktualne nesporazume i dezinformacije oko Katoličke Crkve.

Na koncu valja istaknuti i izdanja za djecu u nakladi Verbuma – Biblije za najmanje, slikovnice i bojanke itd., a među novitetima se ističe "Veliko božićno putovanje", prekrasno opremljena slikovnica s pričom o Božiću i pop-up likovima uz podrobne opise svih likova ove božićne priče na zasebnim stranicama, veliko kartonsko polje s tematskim slikama i 13 stojećih likova za igru na 3D polju.

Osim spomenutih noviteta Verbum će na svom štandu na uobičajenom mjestu u Paviljonu 5 izložiti i ostale svoje naslove, oko 500 naslova s područja književnosti, duhovnosti, publicistike, dječjih izdanja, multimedijalnih izdanja koji će zadovoljiti različite ukuse, a ve uz već spomenute popuste.

Dana 10., 11., 12.  i  15. studenoga Interliber će biti otvoren od 10:00 do 20:00 sati, a u petak i subotu 13. i 14. studenoga od 10:00 do 21:00 sat. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.