Verbum upravo objavio duhovni biser "Don Dolindo - Isuse, misli ti"!

Nakladnička kuća Verbum upravo je objavila jedinstveno i iznimno djelo Don Dolindo – Isuse, misli ti!

„Što vi iz Napulja radite ovdje kod mene? Imate toga velikog sveca oca Dolinda!“, riječi su to Padra Pija koje pokazuju koliko je ovaj veliki svetac cijenio don Dolinda.

Imajući u vidu to duhovno bogatstvo, Grazia Ruotolo, nećakinja i posljednja živuća rođakinja jednoga od najvećih mistika našega vremena, don Dolinda Ruotola (1882.–1970.), odlučila je ovom knjigom sa svima podijeliti golemu životnu i duhovnu ostavštinu svoga strica. Njezina sjećanja, prikupljena svjedočanstva i anegdote, vode čitatelja na nesvakidašnje putovanje koje će vam omogućiti da upoznate don Dolinda, kojega je Padre Pio nazvao velikim svecem i apostolom iz Napulja. Svećenik, egzorcist, sada sluga Božji čiji je proces za kanonizaciju u tijeku, don Dolindo od malih nogu vodi dijalog s nebom, posebice s Gospodinom Isusom, Gospom, ali i s anđelom čuvarom i svetom Gemmom Galgani. Njegov lik povezan je s ocem Pijom, s kojim je bio u duhovnom odnosu i s kojim je dijelio zdravlje koje je bilo uvijek na kušnji, mistične pojave poput bilokacije, noćne sukobe s đavlom i vedru poslušnost autoritetu Crkve i u najtežim vremenima. Ovo jedinstveno djelo, osim što daje cjelovit uvid u don Dolindov život i u njegovu duhovnost, otkriva i mnoga njegova čuda i proroštva, kao ono kada je 13 godina unaprijed prorekao izbor Ivana Pavla II. Dodatna je vrijednost knjige i mnoštvo citata iz njegovih osobnih poruka onima koji su tražili zagovore i savjete, a diktirane su mu u nutarnjim lokucijama. Njegovo prvo učenje bilo je živjeti uvijek gledajući u Isusa, u sigurnosti da će se u svim okolnostima, čak i u najtežima i najbolnijima, ako se pouzdamo u njega, naš život okrenuti na dobro.

Grazia Ruotolo, rođena 1928., poduzetnica, nećakinja je don Dolinda Ruotola, čuvarica njegova životnoga djela, mnogih njegovih spisa, fotografskih albuma i osobnih predmeta.

Luciano Regolo, rođen 1966., novinar, trenutno je suurednik časopisa Famiglia Cristiana i Maria con te za izdavačku kuću San Paolo. Napisao je brojne knjige iz povijesti i duhovnosti, uključujući i bestselere o Natuzzi Evolo i istrazi o Gospi iz Civitavecchije.

Ovo vrijedno djelo možete naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr. Više o knjizi možete saznati na linku ovdje.